Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bezos gaat grote pluk aandelen Amazon verkopen

Bezos gaat grote pluk aandelen Amazon verkopen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Oprichter Jeff Bezos van Amazon is van plan om een grote pluk aandelen in het bedrijf te verkopen. Dit bleek vrijdag uit een document dat is ingediend bij de U.S. Securities and Exchange Commission.

Bezos heeft volgens het document op 8 november 2023 "een handelsplan aangenomen dat bedoeld is om te voldoen aan Rule 10b5-1(c) om maximaal 50.000.000 gewone aandelen Amazon.com te verkopen, gedurende een periode die eindigt op 31 januari 2025."

Op vrijdag zijn de 50 miljoen Amazon-aandelen die onder het plan van Bezos vallen gewaardeerd op ongeveer 8,6 miljard dollar.

Bezos verkocht voor het laatst aandelen in 2021.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 12 apr Video: cyclische aandelen bieden kansen
  2. 04 apr Amazon vecht zich terug

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Amazon.com 59% zegt verkopen 17 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 3 februari 2024 11:50
    Ja, volgens mij heeft die man ietsepietsie, meer knaken dan ik, zo te zien, wat zeg ik, dat kon nog wel eens meevallen voor mij, hebben ze in Amerika wel knaken??
    Mopperen was in ieder geval niet nodig van de week, want hoewel de AEX een paar honderdsten van een procent meer steeg dan ik, hij ging 0,59% voorwaarts, ik toverde als laatste cijfer een omgedraaide 9 op het bord en steeg 0,56%, geen topprestatie, maar je weet het; Kruimeltjes is ook brood!!
    Een ongebruikelijke Kampioen, deze keer, KPN, werd alsnog naar waarde geschat op zijn mooie cijfers en dito beloning voor zijn( veelal trouwe) aandeelhouders en schreef een advertentiegroene plus van 3,09%!!
    Ook de gele schelp, had groene cijfers in de aanbieding, al verdampte gisteren weer een aanzienlijk deel, toch bleef nog het nog een plus van 1,72%, op mooie cijfers en naast fladderpremie ook 4% meer dividend, ik vind dat Swaan(tje) het helemaal zo gek nog niet doet, als stuurman op die supertanker, kijk eens naar de cijfers van Exxon en Chevron, bravo, topspeler!!
    Nog een groene plusser in de schappen, voor de 2e x op rij schreef Unilever leuk groen met +1,35%, zou het komen omdat topanalisten, dit jaar hebben uitgeroepen, tot het topjaar voor goede dividendaandelen??
    Toen was het lentegroen op, Besi deed gisteren nog wel een geweldige sprint, om de groene streep te halen, maar hij kwam net wat adem te kort, hij verloor 0,18%, alleen die grote jongen uit Velthoven ging groen!!
    Aperam, deed aanvankelijk ook een leuke sprint, gisteren, maar zijn conditie liet toch wel te wensen over, hij raakte al gauw buiten adem en verspeelde heel veel dagwinst, waardoor zijn weekprestatie vet rood eindigde, hoewel topdirector Aaike Dalm, de prijzen van RVS en alum weer met 11% verhoogt heeft, ook ijzer en koper kregen een kleinere plus, hij heeft het goed in zijn pas geöpereerde oor geknoopt, dat hij zijn arme metaal zwervers, ook ( financiëel) gezond moet houden!!
    Downdrama, was het prachtige cijferende ING, het beste bankje van Europa heeft het best goed gedaan en ze denken daarbij ook nog eens heel leuk aan de aandeelhouders, de spaarrente is niet om over naar huis te schrijven, die is vrij laag, nu, dan koop je toch gewoon INGtjes, die leveren op 24-4 zomaar 6% rente op, als je nu koopt en herbelegt wordt het nog meer, maar ja, de tegenwoordig zeer wispelturige casino beleggers hadden liever fladderpremie en wierpen dit topaandeel massaal in de kliko, terwijl die fladderpremie heus wel komt, ter ondersteuning van de koers, als het economische klimaat, niet aan vellen gaat het weekresultaat was, zoals zo vaak bij het mooi cijferende ING daverend rood, -7,03% mij dunkt, typisch zo'n geval van; Als het bloed door de straten loopt!!
    Vandaag, zo ongeveer de laatste hand leggen, aan een ingrijpende perceelrenovatie, de ambtenaren hebben het ons wel zeer moelijk gemaakt, maar met behulp van zeer veel hergebruikt materiaal, als goede recyklers, stevenen we toch af op een resultaat, waar we dankbaar en trots op zijn, natuurlijk heeft de beste bouwer van Nederland, daar een forse bijdrage aan geleverd!!
    Morgen hopen we naar de thuisgemeente op te gaan, de Predikant die beroepen is heet de Wit, nu getuigen van het heerlijk Witte LICHT der wereld kan hij, alleen heel vreemd, dat ze dat doen, in een pikdonkerzwarte toga, alleen de bef is wit, dat heeft de HEERE anders bevolen in het OT, toch gaan we luisteren, DV, misschien zingen we nog wel die prachtige Bovenstemmer; God is mijn Licht mijn Heil, wie zou ik vrezen, maar o, heel verdrietig, Bovenstemmen gaat daar niet meer!!
    Maandag hoop ik hetzelfde beeld te zien, als dat ik zag, in alle vroegte, deze morgen, in 1 van de tuinen, van een krantenabonnee, prachtige sneeuwklokjes kondigen de lente aan, je weet wel, van die heerlijke fleurige, sappige groene koersen!!, SJALOOM!!!
  2. forum rang 9 Calimero 3 februari 2024 18:38
    quote:

    Calimero schreef op 3 februari 2024 18:31:

    Die Bezos ... weet waarschijnlijk iets van Cycli ... :)

    www.iex.nl/Forum/Upload/2023/14955622...
    www.iex.nl/Forum/Upload/2024/15173308...

    Bezos gaat grote pluk aandelen Amazon verkopen
    ABM Financial News op vrijdag 2 februari 2024

    www.iex.nl/Nieuws/789894/Bezos-gaat-g...

    www.youtube.com/embed/OCNIrP3UHz4?rel...
    :)
  3. forum rang 6 'belegger'' 3 februari 2024 18:42
    Beste Jan, die fladderpremies komen op zich op hetzelfde neer als herbeleggen (*). Alleen kun je bij cash dividend zelf bepalen welk aandeel je wanneer wil bijkopen. Dat kun je ook bereiken door een stukje te verkopen en in een ander aandeel te stoppen.

    De markt heeft het misschien ook een beetje aan zichzelf te danken. Bij cash dividend wordt veelal geen genoegen genomen met ietsje minder als het een keertje tegenzit. En soms is dat nodig, zoals ik heb begrepen bij Shell in 2020.

    Met bijvoorbeeld Besi ligt dat anders. Daar wordt wel geaccepteerd dat je veel dividend krijgt in goede tijden, maar weinig of niets in magere jaren. Daar zijn de fladderoremies overigens een special occasion i.c.m. de obligaties, zoals ik vaker heb toegelicht.

    (*) Neem als voorbeeld een bedrijf met een marktwaarde van €1.000, waarvan je 10% hebt en dat 10% dividend uitkeert. Dat gaat ex-dividend van de koers af. Je koopt €10 bij en je hebt weer €100. Op de dagwaarde van €900 heb je nu 11,1111%.

    In plaats van dividend kiest men voor fladderpremie. Ook hier gaat het uit de kas en wordt het bedrijf €900 waard. Met 1 aandeelhouder uitgekocht houden de resterende 9 elk een punt van €100 over.

    In beide gevallen begon je met 10% t.w.v. €100 én heb je nog steeds €100 maar nu is dat 11,1111%.

    Nu voel je je misschien belazerd, want het bedrijf was €1.000 waard en nu nog maar €900. Maar deze sommetjes gelden alleen op het moment van uitkering. Het idee is dat het bedrijf het komende jaar weer geld verdient en daarmee weer €1.000 waard wordt en liefst nog ietsje meer. En dát is waar het uiteindelijk om draait, hoeveel cash het bedrijf weet te genereren met hoeveel kapitaal. Daarom is ook van belang de afweging hoeveel ze binnen het bedrijf willen houden voor investeringen. De rest is meer technisch van aard en gaat over timing.
  4. forum rang 7 jan de vakman 3 februari 2024 21:05
    Ja, belegger, maar in slechte tijden verdampt de door fladderpremie gewonnen koerswinst al bij geringe tegenslag, terwijl cash dividend, zeker als je herbelegd, dan aanzienlijk hogere rendementen op levert, doordat je het aantal aandelen in je bezit, wat eigenlijk de enige blijvende winst in je porto is, veel meer kunt uitbreiden, zeker als je het ijzer smeed als het heet is en er dan laagstaande kwaliteit voor koopt, bijv van je komende Shell div, koop je dan ING!!
    Fladder geeft bedrijfszwakte weer een stukje onzekerheid, groeiend en blijvend dividend, wijst op een goede adequate professionele bedrijfsvoering, die dit mogelijk maakt!!, Vaart allen Wel!!!
  5. forum rang 6 'belegger'' 3 februari 2024 22:37
    Waar sprake is van fladderen is dat volgens mij historisch zo gegroeid doordat de markt er een verschilende status aan heeft gehangen. Extra inkopen bij een te hoge koers werkt averechts. Aan de andere kant kan krampachtig vasthouden aan een dividendbedrag ook desastreus uitpakken, kijk bijvoorbeeld naar bepaalde vastgoedfondsen zoals (m)REITs die verzuipen in de schulden. Dividend of inkoop maakt mij in principe niet zoveel uit, het gaat erom hoe het wordt toegepast.
  6. forum rang 9 Calimero 4 februari 2024 14:29
    en hij heeft ook verstand van Belastingen ... :)

    Jeff Bezos may cash out billions in Amazon stock this year
    By Catherine Thorbecke, CNN
    Published 3:24 PM EST, Fri February 2, 2024

    Bezos’ recent move to Florida from Washington state would mean he could avoid state capital gains taxes on the stock sale. Florida currently does not have a capital gains tax.

    edition.cnn.com/2024/02/02/tech/jeff-...
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Amazon.com

179,620 26 apr
+5,950 +3,43%
Premium

Amazon vecht zich terug

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links