Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stabiele intrinsieke waarde Sofina

Stabiele intrinsieke waarde Sofina
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN) De intrinsieke waarde per aandeel van Sofina is in de tweede jaarhelft van 2023 stabiel gebleven. Dit bleek maandag nabeurs uit de nieuwsbrief van de holding, de dertiende inmiddels.

Op 31 december bedroeg de intrinsieke waarde 272 euro per aandeel. Dat was eind juni 277 euro. Dat komt neer op een waardering van 9,0 miljard euro, 0,2 miljard euro minder dan een half jaar eerder.

De waarde van de beleggingsportefeuille daalde van 9,1 naar 8,9 miljard euro. Dit bedrag wordt uitgesplitst tussen directe investeringen ter waarde van 4,7 miljard euro en Sofina private fondsen, goed voor 4,2 miljard euro. Eind juni was dit respectievelijk 4,9 en 4,3 miljard euro.

De belangrijkste nieuwe investering in het afgelopen halfjaar was de Deense softwarespecialist EG A/S. Sofina leidde de investeringsronde van 400 miljoen euro. "Het is onze grootste software-investering tot op heden, en de eerste in Scandinavië", aldus Sofina maandag.

Twee andere investeringen die Sofina uitlichtte zijn Biobest en Green E Origin, ofwel GEO.

Verder bleek dat de belegging in Byju voortaan door Sofina wordt beschouwd als "immaterieel". Daarnaast is ByteDance, het moederbedrijf van TikTok, niet langer de de grootste participatie van Sofina. Dit is inmiddels Cognita. Nummer drie en vier in de lijst zijn Petit Forestier en Drylock Technologies.

Anderzijds profiteerde Sofina van de beursgang van Mamaearth in India. Ook werd volgens de holding met succes het belang in Colruyt verkocht. Een bedrijf waarin Sofina in 1976 voor het eerst in investeerde.

Eind maart komt de holding met de definitieve cijfers over 2023.

Maandagavond wees Sofina in de nieuwsbrief op de "geopolitieke fragmentatie", maar bijvoorbeeld ook de vergrijzing, de beweging naar CO2-neutraal en kunstmatige intelligentie, ofwel AI. "Als belegger focussen we op deze trends."

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10 apr Media: flinke winststijging ByteDance
  2. 06 sep Sofina is niet bang om van koers te veranderen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sofina 100% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Sofina

219,400 26 apr
+4,200 +1,95%
Premium

Sofina is niet bang om van koers te veranderen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links