Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING geeft verkoopadvies Corbion

ING geeft verkoopadvies Corbion
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het advies voor Corbion verlaagd van Houden naar Verkopen en het koersdoel van 23,00 naar 13,40 euro Dit bleek vrijdag uit een analistenrapport van de bank.

ING verwacht dat Corbion met de beleggersdag op woensdag 31 januari niet in staat is om de aanhoudende koersdaling een halt toe te roepen. De koers staat al sinds februari 2021 onder druk. 

In het rapport somde ING nogmaals de verschillende dieptepunten van de onderneming in de afgelopen jaren op, waar voor de onderneming volgens de bank een aantal problemen uit voortkomen: geen groei, kostenstijgingen, toegenomen concurrentie, een hoge schuld, lage kasstroom, dalend rendement op investeringen, desinvesteringen die niet worden geëffectueerd, startups die omgeven zijn met risico's, strategische missers en een gebrek aan geloofwaardigheid van management.

Dat laatste aspect lichte ING nog even apart uit en illustreerde dit aan de hand van de gebroken toezeggingen omtrent FiberLive in 2021 en de toezeggingen omtrent de bioplastictak, die binnen acht maanden weer werden losgelaten. Beloftes tijdens de komende beleggersdag moeten volgens ING dan ook met een flinke korrel zouten worden genomen. 

ING wees ook op de klachten van grootaandeelhouder Inclusive Capital Partners, die becijferde dat Corbion sinds 2015 1 miljard euro investeerde en de personeelskosten liet oplopen, terwijl de winst bleef dalen.

Het aandeel Corbion noteerde vrijdag op een groen Damrak 6,7 procent lager op 16,65 euro. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 30 apr Corbion heeft goed nieuws voor beleggers
  2. 26 apr 'Omzetdaling Corbion geen verrassing'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Corbion 50% zegt kopen 22 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Innergenie 19 januari 2024 10:27
    Dit is toch ongeloofwaardig om de koers bijna te halveren door deze ING analist. Er wordt eigenlijk niets nieuws verteld wat de afgelopen jaren al speelde. Het enigste lichtpuntje is dat de productiefaciliteit in Azië eindelijk klaar is, de rest is oud nieuws! Ik snap de overtrokken daling van 7% van vandaag dan ook niet. Misschien toch maar een paar put opties juni €18 inleggen.
  2. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 19 januari 2024 10:35
    @Innergenie

    Die putopties had je gisteren moeten kopen, maar ik neem aan dat je ze wilt schrijven.

    Ik heb zelf ook regelmatig naar Corbion gekeken, maar behalve over de algenbusiness werd ik er niet heel enthousiast van (matige winstgevendheid, zwakke balans).

    Ben het wel met je eens dat er de laatste tijd verder geen spannende dingen zijn gebeurd die een dusdanig drastische koersdoelwijziging zouden rechtvaardigen. Je ziet het echter wel vaker bij ING dat er opeens de hakbijl in een koersdoel gaat. Kennelijk een lage frequentie van updaten van adviezen.
  3. forum rang 7 Just lucky 19 januari 2024 12:55
    quote:

    Innergenie schreef op 19 januari 2024 10:27:

    Dit is toch ongeloofwaardig om de koers bijna te halveren door deze ING analist. Er wordt eigenlijk niets nieuws verteld wat de afgelopen jaren al speelde. Het enigste lichtpuntje is dat de productiefaciliteit in Azië eindelijk klaar is, de rest is oud nieuws! Ik snap de overtrokken daling van 7% van vandaag dan ook niet. Misschien toch maar een paar put opties juni €18 inleggen.
    Prima verklaarbaar, het is gewoon de druppel die de emmer doet overlopen, vertrouwen is weg en uitkotsmomentje.
  4. Bonost 19 januari 2024 13:04
    quote:

    Just lucky schreef op 19 januari 2024 12:55:

    [...]Prima verklaarbaar, het is gewoon de druppel die de emmer doet overlopen, vertrouwen is weg en uitkotsmomentje.
    Geeft juist weer dat het update van de adviezen bij de ING op een laag pitje staat. Of je volgt aandelen of je doet het niet. Als je er geen tijd voor hebt moet je het laten. Dus dit bericht zegt meer over de ING dan over Corbion.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Corbion

21,520 07 mei
0,000 0,00%
Premium

Corbion heeft goed nieuws voor beleggers

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links