Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Airbus overweegt bod op cybersecurity-onderdeel van Atos

Airbus overweegt bod op cybersecurity-onderdeel van Atos
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Airbus overweegt een bod uit te brengen op de activiteiten van Atos op het vlak van big data en beveiliging. Dit maakte Atos woensdagochtend bekend.

Atos is inmiddels in gesprek met Airbus over een eventuele verkoop van de BDS-activiteiten en is bezig een boekenonderzoek voor te bereiden. Airbus waardeert de BDS-activiteiten op 1,5 tot 1,8 miljard euro.

Overigens was er ook nog een tweede geïnteresseerde in de BDS-tak, aldus Atos, maar de naam van deze partij werd niet onthuld.

Atos is op zoek naar nieuwe financiering en is ook al in gesprek met EPEI over de verkoop van Tech Foundations. Maar Atos benadrukte dat mogelijk meer desinvesteringen worden gedaan, zeker als er met EPEI geen definitief akkoord wordt bereikt. Een verkoop van BDS is in de ogen van het management van Atos "een sleutelfactor".

Airbus toonde in het verleden al interesse in het onderdeel Evidian van Atos, waarin het een minderheidsbelang van bijna 30 procent wilde nemen. Eind maart 2023 ketste deze deal echter af. Inmiddels gaat deze tak als Eviden door het leven.

Eind 2023 meldden Franse media al dat Airbus interesses zou hebben in een overname van de cybersecuritytak BDS, dat onderdeel is van Eviden. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AIRBUS 50% zegt kopen 4 stemmen
Atos 75% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links