Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: ECB maakt dovish draai

Beursblik: ECB maakt dovish draai
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank heeft donderdag een voorzichtige "dovish" draai gemaakt in zijn monetaire beleid. Dit oordeelde econoom Carsten Brzeski van ING in een eerste reactie op het rentebesluit, waarbij de rentes werden gehandhaafd.

"De gepubliceerde beleidsverklaring geeft aan dat in ieder geval het einde van de renteverhogingen in zicht is", aldus Brzeski. Hij wees daarbij naar de zinsnede: "de inflatie zal naar verwachting te lang te hoog blijven", die uit de verklaring is verdwenen.

Tegelijkertijd staat echter nog steeds in de officiële mededeling dat de rente zo lang als nodig is op een voldoende restrictief niveau blijft, aldus de ING-econoom.  

De ECB kondigde donderdag ook een zeer geleidelijke afbouw aan van de herinvesteringen in het kader van het Pandemic Emergency Purchase Programme (PEPP) in de tweede helft van 2024.

Volgens economen van Deutsche Bank wordt met die aankondiging "de drempel voor eerdere renteverlagingen in 2024 verlaagd."

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Rày108 14 december 2023 17:14
    LaGarde en co zijn weinig slim.. In alles word maanden achteruit gekeken, terwijl vooruit kijken vooral belangrijk is.. Hoe lang moeten de grote economieën nog verder in een recessie blijven..

    Té lang gewacht met verhoging.. en nu weer té lang met verlaging..

    Het houdt maar niet op daar..

    Wordt tijd voor nieuwe frisse mensen daar..
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links