Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Omzet HP onder druk

Omzet HP onder druk

(ABM FN-Dow Jones) HP heeft in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar de omzet onder druk zien staan en was wat terughoudend met de outlook voor het lopende kwartaal . Dit bleek dinsdagavond uit cijfers van het Amerikaanse bedrijf.

"Het is een uitdagend jaar geweest, maar we liggen op schema om de eerste AI-gedreven pc's volgend jaar af te leveren", aldus CEO Enrique Lores in een toelichting. De topman liet weten dat HP geen impact heeft gezien van de onrust in het Midden-Oosten op de verkopen. Hij bestempelde vorig jaar als een "jaar van gestage vooruitgang".

HP gaf voor het lopende eerste kwartaal een voorzichtige outlook af en mikt op een aangepaste winst van 0,76 dollar tot 0,86 dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet hielden rekening met 0,86 dollar. Voor het hele boekjaar mikt HP op 3,25 tot 3,65 dollar per aandeel, met een vrije kasstroom van 3,1 tot 3,6 miljard dollar.

In het afgelopen kwartaal kwam de winst uit op 902 miljoen dollar, ofwel 0,90 dollar per aandeel, tegen 832 miljoen dollar of 0,82 dollar per aandeel een jaar eerder. De aangepaste winst kwam uit op 0,97 dollar per aandeel.

De omzet liep met 6,5 procent terug tot 13,8 miljard dollar tegen 14,8 miljard een jaar eerder. Analisten mikten gemiddeld op een winst van 0,90 dollar per aandeel bij een omzet van 13,8 miljard. De jaaromzet van HP daalde met bijna 15 procent tot 53,7 miljard dollar.

Het aandeel verloor dinsdag in de handel nabeurs circa 3,5 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 12 dec Berkshire halveert belang in HP
  2. feb '23 HP houdt last van zwakke PC-markt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HP 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

HP

28,325 17:08
+0,325 +1,16%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links