Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

UBS zet Worldline op verkooplijst

UBS zet Worldline op verkooplijst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft vrijdag het advies voor betaalbedrijf Worldline verlaagd van Kopen naar Verkopen. Het koersdoel werd daarbij neerwaarts bijgesteld van 48,00 euro naar 12,00 euro. Dit bleek vrijdag uit een rapport van de Zwitserse bank.

De directe aanleiding voor de adviesverlaging voor UBS is de outlookverlaging van Worldline bij de rapportering van derde kwartaalcijfers eind oktober.

Daarnaast benadrukte UBS dat Worldline de afgelopen jaren veel overnames heeft gedaan en er is nog veel werk te verrichten om de verschillende betaalplatforms, merken en het personeelsbestand te integreren.

“Er is een aanzienlijke druk op de langere termijn vanwege alle overnames, die leiden tot een stijging van de schuld en een daling van de operationele hefboom”, aldus UBS.

Tot slot benadrukte UBS dat het een “uitdaging” kan worden voor Worldline om marktaandeel te winnen, gelet op toegenomen concurrentie van opkomende fintechbedrijven. 

Vrijdag werd UBS wel positiever over Adyen. Het aandeel kreeg een koopaanbeveling, terwijl het koersdoel van 772 naar 1.125 euro ging.   

Het aandeel Worldline daalde rond de klok van een uur in Parijs ongeveer 8 procent op 12,63 euro. In Amsterdam verloor Adyen 3,9 procent, na een forse opleving op donderdag. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 02 mei Licht hogere omzet Worldline in eerste kwartaal
  2. 28 feb Rode cijfers voor Wordline in 2023

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Worldline 60% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links