Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KPN blijft investeren in digitalisering Nederland

KPN blijft investeren in digitalisering Nederland
Beeld: KPN

(ABM FN-Dow Jones) KPN blijft de komende jaren fors investeren in de digitalisering van Nederland. Dit maakte het telecombedrijf dinsdag bekend in aanloop naar de beleggersdag die het concern vandaag organiseert,  inclusief een outlook voor 2024 en doelstellingen voor 2027.

De onderneming zet tot en met 2027 nog eens ruim 4,5 miljard euro opzij. Daarvan gaat een groot deel in de uitrol van glasvezel zitten. Ook investeert KPN in nieuwe 5G-toepassingen, cloud en kunstmatige intelligentie.

Het is de bedoeling van de onderneming dat eind 2026 circa 80 procent van alle Nederlandse huishoudens glasvezel van KPN heeft. Dat betekent circa 2 miljoen meer aansluitingen dan nu.

KPN blijft de komende jaren zijn netwerken openstellen voor andere aanbieders en breidt het aanbod aan diensten verder uit. 

KPN handhaafde dinsdag de outlook voor 2023 met een aangepaste EBITDA na leases van circa 2,41 miljard euro. Ook de verwachte investeringen blijven 1,2 miljard euro en de vrije kasstroom zal nog steeds uitkomen rond 870 miljoen euro dit jaar.

Voor 2024 rekent KPN op een aangepaste EBITDA na leases van 2,48 miljard euro en 1,2 miljard euro aan investeringen. De vrije kasstroom wordt voor volgend jaar geschat op opnieuw 870 miljoen euro. Het reguliere dividend stijgt van 15 cent naar 17 cent per aandeel. Daarnaast wil KPN volgend jaar voor 200 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen, waar dat dit jaar 300 miljoen euro is.

Ook kwam KPN met doelstellingen voor 2027. De inkomsten uit diensten moeten gemiddeld per jaar met 3 procent stijgen en de aangepaste EBITDA zal jaarlijks ook met gemiddeld met 3 procent stijgen, aldus het telecombedrijf. De investeringen zijn dan gedaald tot minder dan 1 miljard euro en de vrije kastroom stijgt met gemiddeld 7 procent per jaar, net als het dividend. 

Verder wil KPN tussen 2024 en 2027 voor 1 miljard euro aan eigen aandelen inkopen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Markt hield al rekening met hogere outlook KPN
  2. 24 apr Beursblik: kwartaalcijfers KPN conform verwachting

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 73% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 7 november 2023 10:52
    Dat ziet er best goed uit, een schaduwkantje, aan de medaille, vind ik, dat glasvezel in 2026 nog maar voor 80% gerealiseerd is, dat moet natuurlijk volgend jaar 98% worden, dan kunnen wij, langs de dijk, eindelijk eens van die trage, veel onderhoud vragende koperdraadjes af, ik snak ernaar, dat ik ze bij Dalm kan brengen!!
    Andere grote defensieve bedrijven van Nederland, kijk eens naar het brede aandeelhouders vriendelijke beleid van KPN, hier wordt ook aan de echte beleggers gedacht, ook het dividend gaat omhoog, bravo, KPN, als ik weer knaken heb, koop ik bij!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

KPN Koninklijke

3,426 26 apr
-0,010 -0,29%
Premium

Markt hield al rekening met hogere outlook KPN

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links