Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: omzetgroei B&S vertraagt

Beursblik: omzetgroei B&S vertraagt
Beeld: B&S

(ABM FN-Dow Jones) B&S Group heeft in het derde kwartaal geprofiteerd van minder verstoringen in de aanvoerketen, maar de druk op de operationele marges als gevolg van de looninflatie blijft aanwezig. Dit stelde analist Tijs Hollestelle van ING in een vooruitblik op de cijfers van B&S, die op maandagochtend verschijnen.

ING mikte voor het derde kwartaal op een autonome groei van 1,4 procent, waardoor de omzet over de eerste negen maanden van dit jaar zal zijn uitgekomen op ongeveer 1,6 miljard euro. Over de afgelopen negen maanden zou dat een autonome groei van 4,7 procent betekenen ten opzichte van een jaar eerder.

De likeurdivisie zal circa 150 miljoen euro bijdragen aan de omzet en de Beauty-divisie 183 miljoen euro. B&S zal bovendien 89 miljoen euro aan omzet genereren met verzorgingsproducten en nog eens 89 miljoen met de verkoop van voedingsproducten.

In de eerste helft van dit jaar liet B&S zien dat het de kosten goed in bedwang hield, waarbij de operationele kosten het niveau van de tweede helft van 2022 naderden. Op jaarbasis was er evenwel sprake van een kostenstijging van 17 procent op een 7,6 procent hogere omzet. B&S rapporteerde over de eerste jaarhelft een brutomarge van 14,9 procent tegen 14,1 procent in de eerste helft van 2022 en 14,2 procent in de tweede helft van 2022.

ING verwacht niet dat B&S uitspraken zal doen over de winstontwikkeling.

Gezien de huidige schuldratio, verwacht de bank wel dat het bedrijf wat opmerkingen zal maken over de financiële positie van B&S eind september, evenals over het werkkapitaal in aanloop naar het belangrijke vierde kwartaal. Vooral de omzet uit likeuren en parfums zijn doorgaans hoog in het vierde kwartaal, waardoor in aanloop naar de feestdagen ook de voorraden worden opgevoerd.

Op 21 november houdt B&S bovendien een beleggersdag in Dordrecht, zo merkte ING nog op.

ING heeft een Houden advies op B&S met een koersdoel van 6,00 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Beursblik: ING zet B&S op Kopen
  2. 16 apr B&S presteert beter dan verwacht

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
B&S Group SA 100% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Arctic trader 23 december 2023 10:23
    Dispersion trading can be profitable, but it’s nuanced and depends on the dynamics of implied and realized correlations in relation to overall market volatility. For instance, in normal conditions, indices like SX5E and S&P500 may have an implied correlation ranging from 50-70% and a realized correlation of 30-60%. This gap reflects the market’s anticipation that extremely low correlations are unlikely to persist, presenting potential risks for a long dispersion trade. thetatitans.com/home/dispersion-trading/
    The strategy inherently assumes that implied correlation is expected to be above the average realized correlation thetatitans.com/home/dispersion-trading/
    due to its short volga nature.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

B&S Group SA

4,955 26 apr
+0,080 +1,64%
Premium

B&S presteert beter dan verwacht

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links