Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: beëindiging staatssteun UBS positief maar wachten op duidelijkheid financiering

Beursblik: beëindiging staatssteun UBS positief maar wachten op duidelijkheid financiering
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De aankondiging van UBS dat de bank met onmiddellijke ingang afziet van de staatssteun en liquiditeitsbackstops van de Zwitserse overheid is positief, maar het is wachten op meer duidelijkheid over de liquiditeit en financiering van de bank. Dit stelden analisten van zakenbank Jefferies vrijdag in een rapport.

UBS kondigde vrijdag aan dat het vrijwillig afziet van de staatssteun van 9 miljard Zwitserse frank en een liquiditeitslijn van 100 miljard Zwitserse frank. Ook heeft Credit Suisse, dat in juni werd overgenomen door UBS, een lening van 50 miljard Zwitserse frank volledig afgelost.

UBS heeft de tijd genomen om alle activa die onder de staatssteun vielen te beoordelen en concludeerde dat financiële steun niet langer nodig is.

"Wij zien dit als een positief teken voor de omvang van de verliezen in verband met deze portefeuille", aldus Jefferies. Volgens de analisten betekent dit vermoedelijk ook dat het totale verlies lager zal zijn dan 5 miljard frank, hoewel de staatssteun betrekking had op een beperkte portefeuille van niet-kernactiviteiten bij Credit Suisse, met een waarde van 44 miljard frank.

"We vermoeden dat de activa die door UBS als niet-kernactiviteiten zullen worden beschouwd een breder gebied zullen beslaan en daarom meer verliezen zullen opleveren dan alleen deze specifieke portefeuille", zeiden de analisten.

Ook het opheffen van de liquiditeitsbackstops is positief, voor zowel UBS als Credit Suisse, meent Jefferies, maar er is onduidelijkheid over de reden.

"Het is in dit stadium onduidelijk of de liquiditeitsbackstops niet meer nodig waren omdat klantendeposito's terugkomen (en hoeveel en tegen welke kosten) en/of ze zijn vervangen door andere financieringsbronnen en/of ze niet nodig waren omdat de activazijde van de balans afnam (door actieve of passieve schuldafbouw) waardoor de financieringsbehoefte afnam", besluiten de analisten, die meer duidelijkheid verwachten bij het bekendmaken van de kwartaalcijfers van UBS. Die staan gepland voor 31 augustus.

Jefferies heeft een Houden advies op UBS met een koersdoel van 20,00 Zwitserse frank. Het aandeel steeg vrijdag in Zürich ruim 4 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 02 apr UBS gaat tot €2 miljard aan eigen aandelen inkopen
  2. 27 sep Credit Suisse hielp Russische klanten mogelijk sancties ontduiken - media

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UBS GROUP N 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links