Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Disney boekt verlies

Disney boekt verlies
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Disney is het afgelopen kwartaal in de rode cijfers gedoken, maar boekte een hogere omzet, terwijl de Disney+ streamingdienst voor het het tweede kwartaal op rij in Noord-Amerika abonnees verloor. Dit bleek woensdag uit de kwartaalcijfers van de entertainmentreus.

"Onze resultaten dit kwartaal zijn een weerspiegeling van wat we hebben bereikt door de ongekende transformatie die we bij Disney ondernemen om het bedrijf te herstructureren, de efficiëntie te verbeteren en creativiteit weer centraal te stellen in ons bedrijf", zei CEO  Robert Iger in een toelichting op de cijfers.

Disney+ telde het afgelopen kwartaal 146,1 miljoen abonnees, wat 7,4 procent minder was dan de 157,8 miljoen abonnees in het voorgaande kwartaal. De daling kwam met name uit India, waar Disney vorig jaar de rechten verloor om een populaire cricketcompetitie te streamen. In de VS en Canada telde het aantal abonnees 46 miljoen, tegen 46,3 miljoen in het voorgaande kwartaal.

Disney boekte het afgelopen kwartaal een 4 procent hogere omzet van 22,3 miljard dollar, in vergelijking met 21,5 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Het entertainmentbedrijf boekte het afgelopen kwartaal een nettoverlies van 460 miljoen dollar, ofwel een verlies van 0,25 dollar per aandeel, in vergelijking met een nettowinst van 1,4 miljard dollar, ofwel een winst van 0,77 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

Het nettoverlies was met name het resultaat van herstructureringen en bijzondere waardeverminderingen. Op aangepaste basis boekte het concern een winst van 1,03 dollar per aandeel, tegenover 1,09 dollar per aandeel een jaar eerder.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst 0,97 dollar per aandeel op een omzet van 22,5 miljard dollar.

Het aandeel Disney noteerde woensdag in de elektronische handel nabeurs 1,1 procent lager.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 04 apr CEO Disney zet activistische aandeelhouder buitenspel
  2. 27 feb Walt Disney gaat eindelijk geld verdienen met streaming

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Walt Disney Company (The) 77% zegt verkopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Walt Disney Company (The)

112,730 26 apr
-0,040 -0,04%
Premium

Walt Disney gaat eindelijk geld verdienen met streaming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links