Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Update: Meta verslaat de verwachtingen

Update: Meta verslaat de verwachtingen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Meta heeft de omzet zien stijgen en is optimistisch gestemd voor het derde kwartaal. Dat bleek woensdag nabeurs bij de kwartaalupdate van de sociale mediareus.

"We hadden een goed kwartaal. We blijven een sterke betrokkenheid zien bij onze apps en we hebben de meest opwindende roadmap die ik in een tijdje heb gezien met Llama 2, Threads, Reels, nieuwe AI-producten in de pijplijn en de lancering van Quest 3 dit najaar", zei CEO Mark Zuckerberg.

Het aandeel Meta Platforms steeg ruim 6 procent in de elektronische handel nabeurs, nadat het bedrijf een nettowinst van 7,8 miljard meldde, oftewel 2,98 dollar per aandeel. Dit was 6,7 miljard dollar een jaar eerder. Net als de omzet viel ook de winst hoger uit dan voorzien.

De omzet steeg met 11 procent tot 32,0 miljard dollar, van 28,8 miljard een jaar eerder. Daarmee lag de omzet bijna een miljard dollar hoger dan de markt had verwacht.

Voor het derde kwartaal rekenen de bestuurders van Meta op een omzet tussen de 32,0 en 34,5 miljard dollar. 

Meta houdt rekening met jaarlijkse totale uitgaven tussen de 88 en 91 miljard dollar. Dit mede vanwege juridische kosten die in het tweede kwartaal van 2023 zijn geboekt. Daarmee komen de kosten wel hoger uit dan Meta eerder dacht. De oude raming stond op 86 tot 90 miljard dollar.

De vooruitzichten omvatten ook ongeveer 4 miljard dollar aan herstructureringskosten in verband met onder meer ontslagvergoedingen en andere personeelskosten.

Het aantal medewerkers daalde intussen met 14 procent op jaarbasis naar 71.469. Net als veel andere Amerikaanse techbedrijven zet ook Meta het mes stevig in het personeelsbestand.

Het aantal dagelijks actieve gebruikers op Facebook was in juni 2,06 miljard, wat 5 procent meer was dan een jaar eerder. Inclusief andere apps, zoals Instagram, was dat 3,07 miljard, een stijging van 7 procent.

Meta liet woensdag weten te verwachten dat de uitgaven in 2024 verder zullen stijgen, onder meer door investeringen in kunstmatige intelligentie en de metaverse.  

Update: om meer informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 26 apr Er begint een patroon te ontstaan bij Meta: hoe zorgelijk is dit?
  2. 24 apr Meta overtreft verwachtingen 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Meta Platforms 50% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Meta Platforms

443,290 26 apr
+1,910 +0,43%
Premium

Er begint een patroon te ontstaan bij Meta: hoe zorgelijk is dit?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links