Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tesla boekt weer winstgroei

Tesla boekt weer winstgroei
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De prijsverlagingen van Tesla hebben de winstgroei van de fabrikant van elektrische auto's niet zo erg geschaad als sommigen hadden gevreesd.  Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van Tesla.

Tesla boekte het afgelopen kwartaal ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder een 20 procent hogere winst van 2,7 miljard dollar. Op aangepaste basis boekte het concern een winst van 0,91 dollar per aandeel. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst van 0,80 dollar per aandeel.

Terwijl de aflevering van het aantal voertuigen in de periode april tot en met juni met 83 procent steeg, steeg de omzet met 47 procent tot 24,9 miljard dollar. Daarmee overtrof de omzet de verwachtingen van analisten. Zij rekenden op een omzet van 24,2 miljard dollar.

CEO Elon Musk voerde eerder dit jaar prijsverlagingen door, te midden van tekenen van een afnemende vraag juist op het moment dat hij de productie wereldwijd opvoerde. Hij streeft ernaar om dit kwartaal te beginnen met het afleveren van de Cybertruck-pick-up.

Het aandeel Tesla steeg woensdag in de elektronische handel nabeurs 0,4 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links