Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nog geen doorbraak in onderhandelingen Amerikaans schuldenplafond

Nog geen doorbraak in onderhandelingen Amerikaans schuldenplafond

(ABM FN-Dow Jones) Onderhandelaars over het Amerikaanse schuldenplafond hebben vrijdagavond laat een tweede gespreksronde afgebroken zonder een doorbraak te bewerkstelligen. 

Het Witte Huis en de Republikeinen in het Huis worstelen om een akkoord te bereiken over een verhoging van het schuldenplafond om te voorkomen dat de Amerikaanse regering volgende maand al in gebreke zou blijven.

De hervatting en vervolgens het abrupte einde van de besprekingen vrijdagavond volgden op een pauze in de onderhandelingen eerder op de dag, en onderstrepen de verdeeldheid tussen de partijen terwijl de tijd om een akkoord te bereiken wegtikt.

De Republikeinse afgevaardigde Patrick McHenry uit North Carolina, een van de onderhandelaars, zei vrijdagavond dat hij er geen vertrouwen in heeft dat er dit weekend nog een akkoord wordt bereikt. Eerder noemde president Joe Biden dit weekend als deadline om nog voor 1 juni de wet goed te keuren die nodig is om het schuldenplafond te verhogen.

Volgens de onderhandelaars is er vooral verdeeldheid over de vraag hoe diep er in de overheidsbegroting moet worden gesneden. De Republikeinen dringen aan op grotere bezuinigingen dan waartoe de Democraten bereid lijken.

"We kunnen volgend jaar niet meer geld uitgeven. We moeten minder uitgeven dan het jaar ervoor. Dat is vrij eenvoudig", zei House Speaker Kevin McCarthy vrijdag tegen verslaggevers.

Witte Huis communicatiedirecteur Ben LaBolt zei vrijdag in een reactie dat "de Republikeinen de economie gijzelen en ons drijven naar de rand van het faillissement."

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 21 mei 2023 10:09
    “Het zou een fatale combinatie worden. Je kunt zien hoe dit zich zou uitbreiden en het hele financiële systeem onderuit zal halen, wat uiteindelijk de economie zal uitschakelen.”
    Mark Zandi, Moody’s chief economist, waarschuwt in de Washington Post voor de implosie van de wereldhandel als de VS er niet in slagen het schuldenplafond te verhogen.

    www.washingtonpost.com/business/2023/...
  2. zilvergekkie 21 mei 2023 11:57
    quote:

    stockholder schreef op 20 mei 2023 18:42:

    Geen aandacht aan dit onderwerp schenken. Net zoals in voorgaande jaren waait ook dit weer over
    Misschien deze keer niet, maar hoe dan ook de fiat valuta blaast straks haar laatste adem uit schuld word afgelost met schuld dit kan niet oneindig doorgaan, zou er vooral geen aandacht aan schenken u leeft in een droom net als velen
  3. [verwijderd] 21 mei 2023 22:10
    Maar de totale waarde bezittingen hebben dacht in Amerika meer waarde dan hun schuld en daarom kunnen ze dacht ik toch telkens dat schuldplafond verhogen? Misschien dat ze de grondstoffen in de grond, inclusief goud meerekenen en daardoor nog altijd meer waarde hebben dan schuld of is dit onjuist?
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links