Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beyond Meat toont teken van leven

Beyond Meat toont teken van leven
Beeld: Marel

(ABM FN-Dow Jones) Beyond Meat zag de koers woensdag nabeurs omhoog schieten nadat de maker van plantaardige vlees weer een teken van leven vertoonde na een moeilijke periode.

Het Amerikaanse bedrijf meldde een nettoverlies van 59 miljoen dollar in het eerste kwartaal, of 0,92 dollar per aandeel. Een jaar eerder was dit nog 100,5 miljoen dollar verlies. 

De omzet daalde met 16 procent tot 92,2 miljoen dollar, van 109,5 miljoen dollar een jaar eerder. Dit was iets beter dan analisten hadden verwacht: zij rekende gemiddeld op een nettoverlies van 1,01 dollar per aandeel op een omzet van 91,7 miljoen dollar. 

"Eind vorig jaar hebben we een strategie verwoord om Beyond Meat een positieve operationele kasstroom te geven en houdbare langetermijngroei", stelde CEO Ethan Brown. "We zijn verheugd om sterke vooruitgang te melden in het tweede volle kwartaal met deze strategie. Het cash verbruik en het nettoverlies zijn substantieel verbeterd, evenals de brutomarge, terwijl de omzet overeenkomt met onze guidance."

Voor het hele jaar voorziet Beyond Meat een omzet van 375 miljoen tot 415 miljoen dollar. Analisten gaan tot nog toe gemiddeld uit van 390 miljoen dollar, volgens FactSet. 

Het aandeel steeg nabeurs bijna 9 procent in reactie op de resultaten, nadat in de reguliere handel al 2 procent hoger was gesloten. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09 nov Beyond Meat ziet verliezen dalen 1
  2. 03 nov IEX BeleggersPodcast: Code oranje voor ING 13

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Beyond Meat 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Beyond Meat

8,260 07 mei
+0,030 +0,36%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links