Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Japanse inflatie blijft stijgen

Japanse inflatie blijft stijgen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Japan zijn in juli op jaarbasis met 2,6 procent gestegen. Dit bleek vrijdag uit overheidscijfers.

In juni bedroeg de inflatie nog 2,4 procent.

De kernprijzen, dat wil zeggen zonder de prijzen voor vers voedsel, stegen in juli op jaarbasis met 2,4 procent, zoals ook verwacht door economen.

Zonder vers voedsel en energie steeg het Japanse prijspeil afgelopen maand met 1,2 procent op jaarbasis.

Inmiddels ligt de inflatie al vier maanden op rij boven de door de Bank of Japan gewenste 2 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Henri Nostradamus 19 augustus 2022 09:26
    De loon-prijs-spiraal is in volle gang en zal de inflatie hoog houdenWij zitten al een tijdje boven de 10% - dus 10% Loo compensatie zoals veel non-cao bedrijven nu doen is heel normaal. Maar ook in de USA kunnen ze er wat van. Lees dit maar: www.zerohedge.com/political/lowes-giv...

    Kortom de ECB/FED kunnen niet anders dan die belachelijk lage onnatuurlijke rente die ze gecreëerd hebben fors omhoog te brengen - pas boven de 4% gaat dat een enigszins merkbaar effect hebben - bij 8% gaat het serieus impact hebben - dat niveau gaan we dus nog wel zien de komende 2 jaren. Aandelen zijn de klos. Enige goede hedge is goud.
    HN
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links