Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hasbro schrijft zwarte cijfers

Hasbro schrijft zwarte cijfers
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Hasbro heeft in het tweede kwartaal winst behaald, nadat een jaar eerder nog een verlies in de boeken moest worden gezet. Dit meldde de speelgoedfabrikant dinsdagmiddag.

In de verslagperiode werd een nettowinst behaald van 142 miljoen dollar of 1,02 dollar per aandeel. In het tweede kwartaal van 2021 draaide Hasbro, bekend van speelgoed als Transformers en My Little Pony, nog een verlies van bijna 23 miljoen dollar.

De aangepaste winst van 1,15 dollar was veel beter dan de 0,94 dollar die analisten geraadpleegd door FactSet voorspelden.

De omzet van Hasbro steeg in het tweede kwartaal met 1 procent naar 1,34 miljard dollar. Hier rekende markt op 1,37 miljard dollar.

De divisie Wizards of the Coast, waar bord- en computerspellen worden gemaakt, kende een sterk kwartaal, met een operationele winst die steeg van bijna 193 naar circa 226 miljoen dollar. Een activistische belegger stelde onlangs nog voor om deze tak af te stoten.

Verder stegen de voorraden, van rond de 500 miljoen naar 867,5 miljoen dollar. Hasbro hoopt daarmee genoeg speelgoed te hebben in de tweede helft van het jaar, met het oog op de aanhoudende problemen in de aanvoerketen.

Dit boekjaar denkt Hasbro een lage enkelcijferige omzetgroei te kunnen realiseren, uitgaande van constante wisselkoersen. De operationele winst zal met circa 5 procent stijgen, voorziet de fabrikant. De kasstroom zal aan de bovenkant van de bandbreedte van 700 tot 800 miljoen dollar uitkomen.

Het aandeel Hasbro stijgt voorbeurs 0,7 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Hasbro boekt weer winst
  2. 13 feb Hasbro stelt flink teleur

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Hasbro 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links