Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Athora verkoopt vermogensbeheerder Actiam aan Cardano

Athora verkoopt vermogensbeheerder Actiam aan Cardano
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Athora Netherlands heeft zijn vermogensbeheerder Actiam verkocht aan de Cardano Group. Dit maakten de betrokken partijen donderdag bekend zonder financiële details vrij te geven.

Athora kocht in 2019 samen met NN Vivat. Daarbij kreeg Athora de levensverzekeringen van Vivat in handen en de schadetak ging naar NN. Actiam kwam ook terecht bij Athora, een gespecialiseerde verzekerings- en herverzekeringsgroep.

Actiam boekte in 2020 een verlies van 5 miljoen euro. Dat was iets beter dan het verlies van 7 miljoen euro in 2019. Het beheerd vermogen stond daarbij onder druk. Volgens de Cardano Group beheert Actiam met circa 80 medewerkers ruim 21,5 miljard euro.

Belangrijk onderdeel van de transactie is volgens Cardano een tienjarige overeenkomst voor het beheer van circa 15 miljard euro aan vermogen van Athora Netherlands. Na afronding zal Cardano voor meer dan 58 miljard euro aan vermogen beheren en werk bieden aan circa 500 mensen in Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Afhankelijk van goedkeuring van onder meer de toezichthouder moet de overname in het eerste kwartaal van 2022 plaatsvinden. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links