Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Banengroei bedrijfsleven VS flink toegenomen

Banengroei bedrijfsleven VS flink toegenomen

NEW YORK (ANP/RTR) - De werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven is in maart flink toegenomen in vergelijking met een maand eerder. Volgens loonstrookverwerker ADP kwamen er afgelopen maand 517.000 nieuwe banen bij. Dat is de sterkste toename in zes maanden.

Het cijfer viel wel wat minder sterk uit dan gedacht, want economen rekenden in doorsnee op een aanwas van 550.000 nieuwe banen. In februari werd de groei opwaarts herzien tot 176.000 nieuwe arbeidsplaatsen bij bedrijven in de Verenigde Staten. Eerder werd hier een stijging met 117.000 banen gemeld.

De verbeterende banencijfers lijken aan te geven dat de Amerikaanse arbeidsmarkt aan het herstellen is van de coronapandemie, geholpen door de vaccinaties tegen het virus en de steunmaatregelen van de Amerikaanse overheid tegen de crisis. Vorige week werd al bekend dat de wekelijkse uitkeringsaanvragen in de VS naar het laagste niveau waren gedaald sinds maart vorig jaar.

Dienstensector

Met name in de Amerikaanse dienstensector, met bijvoorbeeld horeca, toerisme en detailhandel, kwamen er fors meer banen bij dankzij de geleidelijke heropening van de economie. Die sector had eerder juist veel last van de lockdowns omdat winkels en horeca dicht moesten.

De gegevens van ADP lopen vooruit op het maandelijkse banenrapport dat de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert. In die studie worden ook de ontwikkelingen in de publieke sector meegenomen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mart 31 maart 2021 19:55
    quote:

    Jopieklaploper schreef op 31 maart 2021 18:10:

    Dit is ongelooflijk goed nieuws en voor de zoveelste keer een bewijs dat steunpakketten echt waarde creëeren voor de economie. MMT is de toekomst en zal zorgen voor oneindige economische groei
    Hoe weet je dat zo zeker? Deze grappen hebben we nog niet eerder gehad
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links