Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei zet opmars voort door optimisme economisch herstel

Nikkei zet opmars voort door optimisme economisch herstel

TOKIO (ANP) - De toonaangevende Nikkei in Tokio zette vrijdag de opmars voort. De verwachtingen dat de lage rentetarieven, de grote steunpakketten van overheden en de vaccinatieprogramma's zullen zorgen voor een sterk wereldwijd economisch herstel van de coronacrisis, zorgde voor optimisme bij beleggers. Ook de technologiebedrijven werden weer opgepikt na de recente koersdruk in de sector.

De Japanse hoofdindex ging 1,7 procent hoger het weekeinde in op 29.717,83 punten. Het was de vierde winstdag op rij voor de graadmeter. Techinvesteerder SoftBank klom dik 3 procent na de succesvolle beursgang van Coupang. Het Zuid-Koreaanse e-commercebedrijf, waarin SoftBank een groot belang heeft, kreeg bij de beursintroductie op Wall Street een marktwaarde van rond de 109 miljard dollar. Persbureau Reuters meldde daarnaast dat de in Singapore gevestigde taxi-app Grab Holdings gesprekken voert om via een fusie een beursnotering te krijgen die het bedrijf zal waarderen op zo'n 40 miljard dollar. SoftBank heeft ook een groot belang in Grab.

De andere beursgraadmeters in de Aziatische regio gingen eveneens overwegend vooruit na de nieuwe recordstanden op Wall Street. De Kospi in Seoul boekte een tussentijdse winst van 1,4 procent onder aanvoering van de grote Zuid-Koreaanse technologiebedrijven SK Hynix en LG Electronics. In Sydney eindigde de All Ordinaries met een plus van 0,8 procent.

De beurzen in Shanghai (plus 0,2 procent) en Hongkong (min 0,6 procent) bleven achter door de toenemende spanningen tussen Washington en Peking. De Amerikaanse president Joe Biden gaat het Chinese technologieconcern Huawei naar verluidt nog meer dwarszitten door verdere beperkingen op te leggen aan de leveranciers van het bedrijf. De Amerikanen beschuldigen Huawei, dat geen beursnotering heeft, van spionage voor de Chinese overheid.

Alibaba klom ruim 1 procent in Hongkong, ondanks berichten dat de Chinese toezichthouders overwegen een forse boete op te leggen aan het webwinkelconcern vanwege monopoliepraktijken. Naast het betalen van een boete zou Alibaba ook moeten stoppen met bepaalde concurrentiebeperkende praktijken en onderdelen moeten afstoten. De Chinese autoriteiten zijn al langer bezig met het aanscherpen van het toezicht op machtige bedrijven zoals Alibaba.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. ruud11 12 maart 2021 08:26
    de beurzen zijn flink gestegen.
    Het is nu even tijd voor gas terug en daling koerzen.
    Dus wwer tijd weer artikelen, adviezen en hedgefondsen om het sentiment onder kleine beleggers te temperen en negatief te maken.
    artikelen over rente en extreme koersstijging, angst inflatie, corona zullen daarbij opnieuw helpen.
    en natuurlijk adviezen........
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links