Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rustiger Wall Street licht hoger begonnen

Rustiger Wall Street licht hoger begonnen

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met bescheiden winsten aan de handelsdag begonnen. De beurshandel is in relatief rustig vaarwater gekomen nu het koersverloop van favoriete aandelen van 'Reddit-beleggers' minder extreme uitslagen laat zien. Verder was de blik gericht op nieuwe uitkeringscijfers en handelsberichten van enkele grote bedrijven.

De Dow-Jonesindex steeg 0,6 procent tot 30.896 punten. De bredere S&P 500 won 0,3 procent tot 3842 punten en de techgraadmeter Nasdaq won 0,5 procent tot 13.673 punten.

Kort voor de opening van de beurzen werd bekend dat het aantal wekelijkse uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten met 33.000 was gedaald tot 779.000, het laagste aantal sinds november. De nieuwe cijfers van het ministerie van Arbeid duiden erop dat de ontslaggolf in samenhang met de nieuwe piek in coronabesmettingen aan hevigheid inboet.

Olieprijzen

Terwijl de handel in de aandelen van spelletjesketen GameStop (min 10,7 procent) en bioscoopbedrijf AMC (min 7 procent) iets kalmeerde, heeft de kersverse minister van Financiën Janet Yellen aangekondigd het recente stormachtige koersverloop van favoriete aandelen op het beleggersforum van Reddit te willen onderzoeken.

De olieprijzen gaan verder met hun opmars. Een vat Amerikaanse olie werd 0,5 procent meer waard op 55,93 dollar, dicht bij het hoogste niveau in grofweg een jaar tijd. Brentolie klom 0,3 procent tot 58,60 dollar per vat.

Olieconcerns

Het kartel van olieproducerende landen OPEC sprak deze week samen met bondgenoten af de huidige productiebeperkingen te verlengen. Daarnaast anticiperen handelaren alvast op een herstel van de vraag naar de grondstof, als de wereldeconomie na grootscheepse vaccinatieprogramma's weer beter gaat draaien. Olieconcerns stegen licht. Chevron won een fractie terwijl ExxonMobil 0,6 procent vooruitging.

Beleggers hebben verder oog voor nieuwe kwartaalberichten van grote bedrijven. Farmaceut Bristol Meyers Squibb profiteerde van beter dan verwachte verkopen van een bloedkankermedicijn dat het bedrijf via de overname van Celgene in handen kreeg. Het aandeel zakte desondanks 0,6 procent.

eBay

Fastfoodconcern Yum Brands ging 0,3 procent omlaag. De verkopen van zijn kipketen Kentucky Fried Chicken (KFC) in West-Europa zakten aanzienlijk door lockdowns in de regio, maar op de Amerikaanse thuismarkt voerde het moederbedrijf van Taco Bell en Pizza Hut de omzet wel op.

Onlinemarktplaats eBay schoot ruim 9 procent omhoog. Het internetbedrijf verdubbelde in het voorbije kwartaal zijn winst dankzij de toeloop van thuiszittende consumenten. Daarop verhoogde eBay ook de vooruitzichten voor heel het gebroken boekjaar.

De euro was 1,1987 dollar waard, tegenover 1,2024 dollar een dag eerder.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Rowi62 5 februari 2021 09:15
    De miljarden verliezen van enkele hedgefunds - Melvin/ Citron- zijn nu bevestig in hu n eigen rapportage naar de geld verstrekkers. Ook al ging de koers mede zo hard omhoog omdat ze gedwongen werden de aandelen zelf terug te kopen - de squeeze - zijn er ook geruchten dat andere grote partijen een flink handje mee hebben geholpen met de reddit troepen. Als hun namen bekend worden wordt dat nog matten in Wallstreet en wordt de hele discussie een andere.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links