Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

World Economic Forum eerst virtueel en dan in Singapore

GENÈVE (ANP) - Het World Economic Forum (WEF) zou normaal gesproken deze week in het Zwitserse Davos plaatsvinden, maar door de coronapandemie is de topbijeenkomst dit jaar in mei in Singapore. Als alternatief is er deze week wel een virtuele bijeenkomst, de Davos Agenda. Regeringsleiders, topbestuurders uit het bedrijfsleven en politici komen online bijeen om te bespreken wat de wereld in 2021 nodig heeft.

Maandag staan onder meer de toespraken van de Chinese president Xi Jinping, de Amerikaanse viroloog Anthony Fauci en Philips-topman Frans van Houten op het programma. Later in de week komen voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen, de Duitse bondskanselier Angela Merkel en het Franse staatshoofd Emmanuel Macron aan het woord.

Ook Nederland doet mee aan de Davos Agenda. Premier Mark Rutte neemt woensdag deel aan een debat over voedselsystemen en landgebruik. Diezelfde dag praat staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat mee in een sessie over recycling. En aan het einde van de week is het ook nog de beurt aan minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel, in een debat over het herstel van het internationaal handelssysteem na de coronacrisis.

Het is de bedoeling dat het WEF volgend jaar wel weer gewoon in Davos wordt gehouden, waar het evenement al sinds 1971 vrijwel jaarlijks plaatsvindt. Het Zwitserse skioord werd iedere winter een week overgenomen door de mondiale politieke en bedrijfselite. Alleen in 2002, in de nasleep van de terroristische aanslagen in New York, verhuisde het circus uit solidariteit voor een keer naar die Amerikaanse miljoenenstad.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 haas 25 januari 2021 08:44
    Rutte, Stientje en Kaag
    mooi weer spelen in het buitenland !
    maar de slachtoffers van hun beleid niet helpen !
    Groninger uit betalen
    slachtoffers kinderbijslag vergoeden
    Zonneparken/windmolens bouwen op mooi land/bouwgrond
    Boeren wel laten opdraven voor overname bedrijf sidns 5 jaren. Maar daarna niets meer horen !

    Mijn energie rekening laten barsten: nu weer met 33% verhoging op de netbeheerderkosten (ja,minder gasaansluitingen, dus minder afnemers) van 0.36 naar 0.349 cent/m3

    Miljarden uitgeven aan bedrijven die andere energie willen opwekken: sluiten Kolencentrales, saboteren gebruik kernenergie(biomassa , etc.) DUS: stoppen met subsidie zodat ik weer eerlijke energie rekening krijg !!

    Niets doen aan woningnood : Markerweerd inpolderen : 50% huizen en 50% bomen

    etc.etc,
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links