Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vraag naar lijm en make-up trekt weer aan bij Henkel

DÜSSELDORF (AFN/BLOOMBERG) - Maker van onder meer wasmiddelen, zeep en lijmen Henkel heeft in het derde kwartaal de verkopen opgevoerd, ondanks de aanhoudende economische gevolgen die de coronacrisis met zich meebrengt. Het bedrijf achter merken als Schwarzkopf en Persil, maar ook de lijmen van Pritt zag in alle productcategorieën weer een positieve ontwikkeling.

Waar de vraag naar industriële lijmen eerder achterbleef, omdat de auto-industrie hard geraakt werd door de coronacrisis, wist de vraag zich in het derde kwartaal te herstellen. Ook de omzet bij de schoonheids- en verzorgingsproducten krabbelde weer wat op. De vraag naar wasmiddelen en zeep bleef onveranderd sterk en wist de succesvolle ontwikkeling in het derde kwartaal door te zetten.

Volgens topman Carsten Knobel is de goede prestatie in het derde kwartaal onder meer te danken aan 'inhaaleffecten' uit het tweede kwartaal, waarin de negatieve gevolgen van de coronacrisis bijzonder ernstig waren. Henkel behaalde een omzetgroei van 3,9 procent vergeleken met een jaar eerder en sloot de meetperiode af met 5 miljard euro aan oprbrengsten. Verder breidde Henkel in het derde kwartaal de digitale verkoop uit. Nu wordt 15 procent van de aankopen online gedaan.

Het bedrijf neemt aan dat de negatieve gevolgen van de pandemie in het vierde kwartaal wederom aanwezig zullen blijven, maar verwacht geen verdere uitgebreide lockdowns. In oktober kondigde Henkel al een nieuwe jaarprognose aan. Het bedrijf verwacht een omzetdaling tussen de 1 en 2 procent voor 2020.

Lees over dit aandeel ook

  1. jan '23 Avantium breidt samenwerking met Henkel uit
  2. mei '21 Henkel verhoogt outlook

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HENKEL AG+CO.KGAA VZO

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

HENKEL AG+CO.KGAA VZO

73,160 26 apr
+0,580 +0,80%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links