Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Blik beleggers op nasleep verkiezingsstrijd VS en corona

Blik beleggers op nasleep verkiezingsstrijd VS en corona

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers gaan een week tegemoet waarin ze zeker weten dat Joe Biden is verkozen tot de nieuwe Amerikaanse president, na dagenlange onduidelijkheid door het lange tellen van de stemmen. De aandelenmarkten gingen vorige week bij het naderen van Bidens overwinning voornamelijk omhoog. Het is nu uitkijken naar de effecten van een verdeelde regering op de slagkracht van de Democraten.

Biden moet ondanks zijn verkiezingszege waarschijnlijk rekening blijven houden met Republikeinen, omdat zij een meerderheid in de Senaat lijken te behouden. Dat zorgt op de korte termijn waarschijnlijk voor minder voortvarendheid op bij het doorvoeren van een omvangrijk steunpakket tegen de coronacrisis dan gehoopt.

Democraten en Republikeinen steggelen al langer over een nieuw stimuleringspakket tegen de crisis, waarbij de Democratische Partij een veel groter pakket voorstaat dan de Republikeinen. De aangekondigde juridische aanvallen van Donald Trump op de verkiezingsuitslag helpen niet bij het bereiken van overeenstemming. Economen van ING waarschuwden dat het uitblijven van forse coronasteun, in combinatie met de snel oplopende besmettingsaantallen, weer kan leiden tot economische krimp in de VS in het slotkwartaal

Risicovollere beleggingen

Kenners van vermogensbeheerder BlackRock vermoeden dat risicovollere beleggingen de komende week populair blijven. Het rendement op de veilig geachte Amerikaanse staatsschulden blijft namelijk laag als de regering niet met grote bestedingsplannen komt, waardoor bijvoorbeeld aandeleninvesteringen in snel groeiende bedrijven een beter alternatief worden.

De komende week zal ook veel aandacht uitgaan naar de nieuwe coronacijfers. In Nederland, Frankrijk en Duitsland moet duidelijk worden of de gedeeltelijke of volledige lockdowns effect hebben, wat iets kan zeggen over de duur van de beperkende maatregelen.

Handelsakkoord

Tegelijkertijd zit het overleg over een handelsakkoord tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk nog altijd vast. De Britse premier Boris Johnson en Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, spraken na hun brexitoverleg op zaterdag van een blijvend grote kloof. Maandag gaan de onderhandelingen verder.

Beleggers krijgen ook nog kwartaalcijfers van enkele grote bedrijven voor de kiezen. ABN AMRO staat woensdag in de schijnwerpers op het Damrak met de presentatie van zijn kwartaalcijfers. Chemicaliëndistributeur IMCD, ook een AEX-fonds, presenteert die dag ook zijn kwartaalresultaten.

Qua buitenlandse fondsen is het opletten op het kwartaalbericht van BioNTech op dinsdag. Dat biotechberijf ontwikkelt samen met Pfizer een vaccin tegen het coronavirus. Positief nieuws over de voortgang bij dat vaccin kan markten in beweging zetten, maar tegenvallers zullen zwaar wegen op het beleggerssentiment.

Lees over dit aandeel ook

  1. 28 apr Bomvolle week voor de boeg
  2. 27 apr Tech helpt AEX in het zadel

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Sir Cryptalot 8 november 2020 21:46
    quote:

    JaccoW schreef op 8 november 2020 19:06:

    Was vrijdag al ingeprijst. Morgen vlak of gelijk al lager door de aankomende rechtzaken van trumpie
    Niemand neemt die rechtzaken serieus, en ik zie ook geen milities het Witte Huis omsingelen om Trump in het zadel te houden. Iedere ambtenaar die na Januari zijn baan wil behouden zal zich gewoon scharen achter het idee dat er een nieuwe chef is.
  2. [verwijderd] 8 november 2020 23:44
    quote:

    dasD schreef op 8 november 2020 16:45:

    Morgen upupup haha
    Misschien morgen wel, maar de komende tijd is erg onzeker. Trump kan 3 maanden blijven zitten. En als Biden dan uiteindelijk aan het roer komt is de kans heel erg klein op nieuwe grote stimulans, want daar zullen de republikeinen nooit aan mee werken. De belastingen gaan omhoog, en de werkloosheid is ongekend hoog in de USA. Het ziet er niet goed uit voor de beurs komende tijd.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links