Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen optimistisch op verkiezingsdag VS

Beurzen optimistisch op verkiezingsdag VS

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen wonnen dinsdag opnieuw terrein, na de sterke rally een dag eerder. Alle ogen zijn gericht op de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, waar de Democraat Joe Biden voorligt in de peilingen. Beleggers hopen vooral dat Biden met een groter coronasteunpakket zal komen voor de Amerikaanse economie. Op het Damrak werden de kwartaalcijfers van AEX-bedrijf DSM goed ontvangen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 1,4 procent hoger op 551,27 punten. De MidKap dikte 2,1 procent aan tot 807,98 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs klommen tot 2,2 procent.

Sterkste stijgers in de AEX waren ING en staalmaker ArcelorMittal, met winsten van rond de 3,7 procent. DSM steeg 2,1 procent. Het speciaalchemieconcern had opnieuw last van de coronacrisis bij zijn materialentak en zag de omzet en winst dalen in het derde kwartaal. Het bedrijf presteerde desondanks beter dan analisten hadden verwacht. Maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway voerde de schaarse dalers aan met een min van 1,2 procent.

Basic-Fit

In de MidKap ging fitnessketen Basic-Fit aan kop met een plus van 6,4 procent. Air France-KLM won 3,9 procent. Pilotenvakbond VNV zit nog altijd aan de onderhandelingstafel met KLM over het tekenen van de voorwaarden van de overheidssteun voor de luchtvaartmaatschappij. Alle andere bonden hebben al getekend. PostNL was de grootste daler met een min van 1,7 procent. Het postbedrijf zakte een dag eerder al ruim 6 procent na tegenvallende resultaten.

Adecco klom bijna 5 procent in Zürich. Het uitzendconcern wist de omzetdaling als gevolg van de coronacrisis beperkt te houden in het derde kwartaal. Doordat lockdowns in de zomer werden versoepeld, trok ook de vraag naar flexibele arbeidskrachten enigszins aan. Concurrent Randstad won 2,7 procent in Amsterdam.

BNP Paribas

In Parijs kreeg BNP Paribas er 6,5 procent bij. De grootste bank van Frankrijk zag de kwartaalwinst minder sterk dalen dan gevreesd. AB Foods verloor 0,8 procent in Londen. De coronacrisis weegt zwaar op de resultaten van het moederconcern van kledingketen Primark, die hard wordt geraakt door de lockdowns. Bayer daalde 0,6 procent. De Duitse chemiereus moet extra geld opzij zetten voor juridische kosten in de VS voor onkruidverdelger Roundup dat kankerverwekkend zou zijn.

De euro was 1,1695 dollar waard, tegen 1,1633 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 3,9 procent duurder op 38,26 dollar. Brentolie kostte 3,7 procent meer op 40,42 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:35 AEX handhaaft zich boven de 900 punten
  2. 09:15 AEX toch hoger van start gegaan 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 3 november 2020 16:36
    quote:

    Formule1-Fan schreef op 3 november 2020 13:17:

    Drommels drommels en nog eens drommels.
    Koers voor morgen is al bepaald, men weet het al volgens de instrumenten en candle grafiek.

    Duurt nog 10 dagen denk ik voor het echt serieus is wie er gewonnen heeft.
    Waarzegster zei het al zondag.
    Wat zei je waarzegster i.z. de komende F1 uitslag van Max na z'n klapband avontuur in Italië? ;-)
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

898,80 15:16
-1,26 -0,14%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links