Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Heineken voert lichtrode AEX aan

Heineken voert lichtrode AEX aan

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Heineken was woensdagmiddag de sterkste stijger in de lichtrode AEX-index in Amsterdam. De brouwer profiteerde van een adviesverhoging door zakenbank Jefferies. Beleggers in Europa bleven terughoudend na het nieuws dat de Amerikaanse president Donald Trump de stekker heeft getrokken uit de onderhandelingen over een nieuw steunpakket in de Verenigde Staten.

De AEX-index op Beursplein 5 stond kort na de openingsbel 0,3 procent lager op 553,68 punten. De MidKap klom 0,4 procent tot 837,75 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt daalden tot 0,4 procent. Londen won 0,2 procent.

Trump liet via Twitter weten zijn vertegenwoordigers de opdracht te hebben gegeven om de onderhandelingen met de Democraten over een nieuw steunpakket te staken tot na de verkiezingen in november. De Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell waarschuwde juist dat het uitblijven van nieuwe stimuleringsmaatregelen het economisch herstel in gevaar brengt.

Heineken

Heineken won 3 procent en ging aan de leiding in de AEX. Kenners van Jefferies waren niet alleen positiever gestemd over Heineken, maar ook concurrent AB InBev zou beter presteren dan verwacht. 's Werelds grootste brouwer won in Brussel 1,9 procent. Hekkensluiter in de AEX was biotechnoloog Galapagos met een verlies van 4 procent.

Staalmaker ArcelorMittal steeg 1,6 procent. De Europese Unie heeft voor een periode van vijf jaar nieuwe tarieven opgelegd voor platgewalst roestvrij staal uit China, Taiwan en Indonesië. Dit moet het dumpen van staal uit deze landen op de Europese markt tegengaan.

PostNL

PostNL zette de opmars voort en was opnieuw de sterkste stijger in de MidKap, met een plus van 5 procent. Het postbedrijf won een dag eerder al ruim 12 procent na een verhoging van de winstverwachting. Bodemonderzoeker Fugro sloot de rij met een verlies van 2 procent.

In Frankfurt klom Dialog Semiconductor bijna 2 procent. Het Duitse chipbedrijf verwacht in het derde kwartaal zijn omzetdoelstelling te overtreffen. Tesco noteerde vlak in Londen. Het Britse supermarktconcern zag de winst in de eerste jaarhelft flink dalen door hogere kosten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het bedrijf verwacht echter dat het operationele resultaat over het gehele boekjaar minstens gelijk zal zijn aan vorig jaar.

De euro stond op 1,1766 dollar, tegenover 1,1786 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 2 procent goedkoper op 39,85 dollar. Brentolie daalde 1,6 procent in prijs tot 41,96 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Heineken

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Mrx77 7 oktober 2020 16:22
    Aex blijft wederlm achter. Rds ook grote achterblijver gisteren...en vandaag daalt flink hoewel olieprijs nagenoeg onveranderd staat. Bij deze olieprijs stonds rds 4 maanden eerder op 18 euro en nu op euro...hoe kan de aex nog stijgen...want wallstreet stijgt gewoon verder en tikt bijna nieuwe ATH
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 09:03
    882,62
    0,00% -0,01
  2. Heineken 26 apr
    91,400
    0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links