Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Vlakke opening voor beurzen New York'

'Vlakke opening voor beurzen New York'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken dinsdag met zeer kleine uitslagen te gaan openen, na de minnen van een dag eerder. De aandacht van beleggers op Wall Street gaat onder meer uit naar een verklaring van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse koepel van centrale banken, de Federal Reserve, in het Congres.

Maandag meldde Powell in een vooraf gepubliceerde verklaring dat het pad naar economisch herstel van de coronacrisis lang en erg onzeker is. Er zijn wel veel economische indicatoren die wijzen op verbetering, maar de werkgelegenheid en de economische activiteit in de Verenigde Staten liggen nog altijd behoorlijk onder het niveau van voor de crisis, aldus Powell. De Fed zal volgens hem alles blijven doen om het herstel van 's werelds grootste economie te ondersteunen. Naast Powell zal ook minister van Financiën Steven Mnuchin in het Congres verschijnen.

Tesla staat voor opening in het rood. De maker van elektrische auto's houdt dinsdag zijn zogenoemde Battery Day. Mogelijk wordt nieuwe eigen batterij-technologie voor de elektrische auto's van Tesla gepresenteerd. Topman Elon Musk waarschuwde wel op Twitter dat hoge productieniveaus van eigen batterijen pas in 2022 haalbaar kunnen zijn.

Nikola

De maker van elektrische voertuigen Nikola lijkt verder te gaan dalen, na het verlies van ruim 19 procent op maandag. Deutsche Bank heeft het koersdoel voor het aandeel Nikola scherp verlaagd. Beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) begon recent een onderzoek naar beschuldigingen van misleiding, fraude en bedrog bij het bedrijf en oprichter Trevor Milton is teruggetreden als voorzitter bij Nikola.

Chipproducent Intel heeft van de Amerikaanse overheid toestemming gekregen om met de Chinese techreus Huawei te handelen. Volgens het Chinese bedrijf gaat het om de levering van bepaalde producten door Intel. Door nieuwe regels geldt per 15 september een verbod op leveringen van materiaal of diensten aan Huawei. Bedrijven uit de VS moeten eerst een vergunning aanvragen om hun waar te verkopen aan het techbedrijf. Deze vergunningen zijn moeilijk te verkrijgen.

Op macro-economisch gebied is het vrij rustig. Kort na opening worden cijfers gemeld over de verkoop van bestaande woningen in de VS.

De Dow-Jonesindex noteerde maandag een min van 1,8 procent op 27.147,70 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 1,2 procent tot 3281,06 punten. De technologiebeurs Nasdaq verloor 0,1 procent op 10.778,79 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links