Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX veert op na forse verliesbeurt

AEX veert op na forse verliesbeurt

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam veerde maandag op na de forse verliesbeurt op vrijdag. Ook de andere Europese beursgraadmeters toonden herstel. Beleggers verwerkten de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China en een sterker dan verwachte groei van de Chinese export in augustus. De handel verliep verder relatief rustig, aangezien Wall Street gesloten blijft vanwege Labor Day.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,4 procent hoger op 542,53 punten. De MidKap klom 0,8 procent tot 798,93 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt stegen tot 1 procent.

Koploper bij de Amsterdamse hoofdfondsen was biotechnoloog Galapagos met een winst van 2,7 procent. ASML was de sterkste daler met een min van 0,4 procent. De Amerikaanse overheid overweegt om SMIC, de grootste chipfabrikant van China, op een zwarte lijst te zetten door de zorgen over banden die het bedrijf met het Chinese leger zou onderhouden. Chipmachinefabrikant ASML is de belangrijkste leverancier voor SMIC.

Grootste stijger

In de MidKap was fitnessketen Basic-Fit de grootste stijger met een plus van 2,4 procent. Financieel dienstverlener Intertrust sloot de rij met een min van 0,8 procent. Wereldhave klom 4,5 procent bij de kleinere bedrijven. Het winkelvastgoedfonds heeft zijn financiële speelruimte vergroot met nieuwe en gewijzigde schuldfaciliteiten van meer dan 130 miljoen euro. Alle schuldverplichtingen zijn daarmee gedekt tot het derde kwartaal van 2022.

In Brussel klom Ageas 1,9 procent. De Belgische verzekeraar bevestigde onlangs een overnamebod van investeerdersconsortium BE Group te hebben afgeslagen. Retail Estates won 1,6 procent. Het Belgische winkelvastgoedfonds boekte afgelopen kwartaal een lager resultaat. Door de coronacrisis werden winkels in de panden van de onderneming gesloten en huurbetalingen uitgesteld, gekort of kwijtgescholden. Inmiddels zijn die huurbetalingen weer hersteld.

Primark

AB Foods, het moederbedrijf van kledingketen Primark, steeg dik 2 procent in Londen. Primark verkocht het afgelopen kwartaal meer kleding dan verwacht. Dat komt mede door een opgehoopte vraag. Alle winkels van de Britse kledingketen die door de uitbraak van het coronavirus waren gesloten gingen weer open.

De euro was 1,1840 dollar waard tegenover 1,1814 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,4 procent tot 39,32 dollar. Brentolie kostte 1,2 procent minder op 42,15 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 08:15 AEX opent waarschijnlijk wéér vlak, maar Nvidia piekt en is meer waard dan Duitse beurs 1
  2. 08:04 Vlakke opening AEX voorzien

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. geobeo 7 september 2020 10:45
    quote:

    Anton78 schreef op 7 september 2020 10:33:

    Even de betekenis van opveren: "als door een veer gedreven omhoog springen"

    Is 0,4 to 0,5% opveren nadat er een 4 % van de AEX afging in minder dan 2 tot 3 dagen? Misschien is "voorzichtig / licht herstel" beter op zijn plek....??

    IEX krabbelt maar wat neer zonder na te denken...
    Hier zit iemand long, de frustratie druppelt ervan af :)

    Ik zit ook long. Komt goed: over 3 dagen ECB meeting, dan weet je het wel :D

  2. ruud11 7 september 2020 10:55
    quote:

    geobeo schreef op 7 september 2020 10:45:

    [...]

    Hier zit iemand long, de frustratie druppelt ervan af :)

    Ik zit ook long. Komt goed: over 3 dagen ECB meeting, dan weet je het wel :D

    Ja, dinsdag en woensdag 2 rustdagen.
    Iedereen focust en/ of hoopt dat ze voor de ECB uitslag de juiste keuze maakt.
    Vandaag nog een rally naar aex 536,0......
  3. Mrx77 7 september 2020 11:42
    De kopjes zijn echt slecht..berusten niet op realiteit...inderdaad als aex crasht vorige week dan is herstel vandaag een druppel op een gloeiende plaat...daarnaast staan we al 2
    20 procent achter tov wallstreet die nauwelijks gedaald is tov aex en dax ..Bizar dat Eueopese beurzen zelfs harder dalen hoewel deze niet hebben meegedaan met alle ATH feestjes op wallstreet...als daar winstnemingen zijn crashen onze beurzen meteen....zijn de analisten hier die continue beweerde dat het aan de dollar lag of dat usa er zgn beter voorstaat ipv dat Softbank erachter stond.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

911,78 09:15
-0,45 -0,05%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links