Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bedrijvigheid in Amerikaanse industrie valt stevig terug

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de industrie van de Verenigde Staten is in april stevig teruggevallen door de gevolgen van de coronacrisis. Dat komt naar voren uit cijfers van de toonaangevende marktonderzoeker ISM. Die wezen op de sterkste daling van de productie die het instituut ooit heeft gemeten.

De index voor de productie van Amerikaanse fabrieken daalde ten opzichte van maart met ruim 20 punten tot een stand van 27,5. Ieder cijfer onder de 50 wijst op krimp, daarboven op groei. Het gaat om de scherpste daling sinds ISM zijn metingen in 1948 begon. De klap voor de industrie doet zich ook voelen op de arbeidsmarkt. De graadmeter voor werkgelegenheid in de sector bereikte het laagste niveau in ruim zeven decennia

De allesoverkoepelende inkoopmanagersindex van ISM voor de Amerikaanse industrie wees ook op sterke krimp, maar minder dan economen in doorsnee hadden verwacht. De graadmeter ging in april naar een stand van 41,5, tegen 49,1 een maand eerder. Dat de klap 'meeviel' komt doordat ISM langere levertijden als positieve economische factor weegt in zijn index. Te midden van de coronapandemie liepen leveringen inderdaad flink vertraging op, maar dat lijkt eerder het gevolg van grote logistieke verstoringen.

De Britse marktonderzoeker Markit publiceerde zijn eigen definitieve index voor de Amerikaanse industrie. Die noteerde voor april een stand van 36,1, de laagste stand sinds maart 2009. In maart stond de index van Markit nog op 48,5.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. maanlandschap 1 mei 2020 17:45
    quote:

    Mastroraro schreef op 1 mei 2020 16:44:

    Waarom gaan we niet omhoog?
    Ik begrijp er ook niks meer van. Ze hebben hun "overall" index nog zo mooi verpakt, die komt zelfs onverwachts boven de 40 uit! Knap, we zouden moeten stijgen...Lol. Allez, we kunnen ons dit weekend weer aan een Trumpke verwachten om de beurzen te ondersteunen. 'k Ben benieuwd, want waar blijft hij ze toch steeds maar weer halen? Naar het schijnt denkt hij nu dat een oranje haarkuif zou helpen als virusremmer...
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links