Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX zakt weer in het rood

AEX zakt weer in het rood

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam leverde dinsdag de openingswinst weer in en zakte in het rood. Ook de meeste andere Europese beurzen zagen de eerdere winsten verdampen. De omvangrijke steunpakketten van overheden om de economische schade van de virusuitbraak te verzachten, zorgden voor een sprankje hoop bij beleggers. De stemming op de wereldwijde beurzen bleef echter onrustig door de snelle verspreiding van het nieuwe coronavirus en de steeds verregaande maatregelen van landen om de uitbraak in te dammen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 1 procent in de min op 412,73 punten. De MidKap daalde 3 procent tot 584,12 punten. Frankfurt verloor 0,8 procent en Parijs daalde 0,5 procent. Londen zakte 1,3 procent. De beurs in Milaan won 0,4 procent. De Franse en Belgische beursautoriteiten hebben tijdelijk een verbod ingesteld op het zogenoemde shortselling, waarbij wordt gespeculeerd op verdere koersdalingen.

De ministers van Financiën van de eurozone zijn maatregelen overeengekomen waarmee de economie dit jaar met circa 180 miljard euro wordt gestimuleerd. De Franse regering trekt 45 miljard euro uit voor extra steun aan bedrijven en werknemers die getroffen worden door de gevolgen van het coronavirus. Ook de Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, zet in op een groot steunpakket voor de economie.

Ahold Delhaize

In de AEX ging supermarktconcern Ahold Delhaize aan kop met een winst van 2,8 procent. In de MidKap daalde Air France-KLM ruim 6 procent. Luchtvaartmaatschappij KLM heeft werktijdverkorting van 70 procent aangevraagd voor al het personeel. De stap is nodig omdat KLM nog maar 10 tot 20 procent van het normale aantal vluchten uitvoert.

Op de lokale markt klom Core Laboratories (Core Labs) 15 procent. De oliedienstverlener trok zijn eerdere verwachtingen in en verlaagde het dividend. Het bedrijf kampt met volatiele marktomstandigheden vanwege de virusuitbraak en de prijzenoorlog in de oliesector. Beter Bed zakte 12,7 procent. De beddenverkoper leed afgelopen jaar verlies en verwacht dat klanten dit jaar terughoudender kunnen worden vanwege het coronavirus.

Airbus

In Parijs verloor Airbus 4,8 procent. De Europese vliegtuigbouwer legt de productie bij zijn fabrieken in Frankrijk en Spanje voor vier dagen stil in verband met de virusuitbraak.

De euro was 1,1124 dollar, tegen 1,1152 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 2,2 procent in prijs tot 29,33 dollar. Brentolie werd 0,4 procent duurder op 30,16 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:04 AEX koerst overtuigend hoger in aanloop banenrapport VS
  2. 09:10 AEX hoger van start gegaan, koerswinst ING, ASML en Besi

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

58 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. finance2u 17 maart 2020 09:26
    quote:

    suske wiet schreef op 17 maart 2020 09:22:

    De schorters ( die hopen geld verdiend hebben ) beginnen te twijfelen .
    Er zitten er waarschijnlijk al wat tussen die hun kar aan het keren zijn .

    Dat heeft NIETS met twijfelen te maken...zij zijn juist degenen die TOELATEN dat de beurs weer wat mag stijgen..dan kunnen ze vanaf een hogere koers wederom fors verdienen..dat is wat je zojuist bij bijvoorbeeld ING zag
  2. Alex W 17 maart 2020 09:39
    quote:

    FPAK schreef op 17 maart 2020 09:34:

    Sluit de beurzen! Dit leidt alleen maar tot nog meer paniek.
    Op zich wel begrijpelijk maar als er geen beurs meer is hebben heleboel mensen/bedrijven geen beschikking over hun geld. Wat zal er dan wel gebeuren? Ik denk dat dan de pleuris echt gaat uitbreken.
    Dit is hoe de economie nu is en voorlopig blijft. Drama.
  3. finance2u 17 maart 2020 09:44
    Sommige beleggers denken dat als overheden steun gaan bieden dat het dan weer beter gaat?? Steun is geen gratis geld geven aan aandeelhouders hè.. het is puur bedoeld om zoveel mogelijk mensen hun baan te laten behouden. Veel kleine bedrijfjes krijgen helemaal geen steun! Of denken mensen dat een stukadoor die opdrachten misloopt omdat gebouwen dichtzitten zomaar die verloren 5000 euro van de overheid krijgt?
58 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links