Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Trump: vanaf vrijdag geen vluchten meer tussen Europa en de VS

Trump: vanaf vrijdag geen vluchten meer tussen Europa en de VS

WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG/DPA) - De Amerikaanse president Donald Trump schort al het vliegverkeer van Europa naar de Verenigde Staten vanaf vrijdag middernacht (lokale tijd) op voor een periode van dertig dagen. Het inreisverbod voor Europeanen is een maatregel om de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus in de VS tegen te gaan.

"Om te voorkomen dat nieuwe gevallen ons land binnenkomen, zal ik alle reizen van Europa naar de Verenigde Staten de komende 30 dagen opschorten. Dit is de meest agressieve en allesomvattende poging in de moderne geschiedenis om een buitenlands virus het hoofd te bieden", zei de president tijdens een toespraak in het Oval Office. De maatregel gaat vrijdag in, maar geldt niet voor inwoners van het Verenigd Koninkrijk. Ook Amerikanen kunnen na een grondige controle wel hun land opnieuw binnen.

De president meldde eerst dat het verbod ook het vrachtverkeer tussen Europa en de VS zou treffen, maar nam dat later terug. "De beperking stopt mensen, niet goederen."

Trump zei dat de Europese Unie niet dezelfde beschermende maatregelen heeft genomen als de VS en niet vroeg genoeg was gestopt met vluchten van China naar Europa. De VS heeft eind januari al een inreisverbod opgelegd voor buitenlandse reizigers die veertien dagen daarvoor in China waren. Eind februari zijn soortgelijke beperkingen opgelegd voor mensen die in Iran verbleven.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 PietKeizer 12 maart 2020 07:37
    quote:

    plof® schreef op 12 maart 2020 07:17:

    Niet helemaal de ‘steunmaatregelen’ waar de beurzen zo op hopen lijkt me..
    Trump gaat ten onder met een crash in de aandelenmarkten waar ie juist zoveel van hield.
    de 'deplorables' zal t n zorg zijn, die hebben geen cent te makken dus geen pence in aandelen. Zal me wel benieuwen of de banenmarkt op termijn negatief beinvloed gaat worden. De middenklasse, white suburbans en zo zullen zich nu idd definitief van m afkeren. Zelfs als de fin markten over n pr maanden weer tot rust gekomen zijn. Er is n smak privekapitaal door t putje gegaan.
  2. TraderT123 12 maart 2020 07:40
    quote:

    PietKeizer schreef op 12 maart 2020 07:37:

    [...] de 'deplorables' zal t n zorg zijn, die hebben geen cent te makken dus geen pence in aandelen. Zal me wel benieuwen of de banenmarkt op termijn negatief beinvloed gaat worden. De middenklasse, white suburbans en zo zullen zich nu idd definitief van m afkeren. Zelfs als de fin markten over n pr maanden weer tot rust gekomen zijn. Er is n smak privekapitaal door t putje gegaan.
    Wacht maar hoe Trump dit gaat ompraten in zijn voordeel. Dit is een aanval op Amerikanen? China heeft het virus te lang verborgen gehouden waardoor wij nu in een crisis zitten? Europa heeft te weinig maatregelen genomen om te voorkomen dat Amerikanen zijn besmet. We kennen deze man nu toch al langer dan vandaag..
  3. @iPlof 12 maart 2020 07:44
    quote:

    AMGflop schreef op 12 maart 2020 07:24:

    Nou, ik ben het eens met Trump.
    De echte leiders (managers) gaan zich nu onderscheiden van diegene die net doen alsof.
    Trump is al volledig door de mand gevallen . Hij heeft corona tot enkele dagen geleden nog ontkent, heeft niets voorbereid, gezondheidszorg daar is in deplorabele staat, aantal onverzekerden recordhoog. Ook deze maatregel lijkt niet ingegeven door algemeen belang maar mede politiek gedreven.

    Uiteraard zijn er altijd niet al te snuggere mensen die hun idool Trump door dik en dun steunen. Dat mag.
  4. forum rang 7 PietKeizer 12 maart 2020 08:05
    quote:

    TraderT123 schreef op 12 maart 2020 07:40:

    [...]
    Wacht maar hoe Trump dit gaat ompraten in zijn voordeel. Dit is een aanval op Amerikanen? China heeft het virus te lang verborgen gehouden waardoor wij nu in een crisis zitten? Europa heeft te weinig maatregelen genomen om te voorkomen dat Amerikanen zijn besmet. We kennen deze man nu toch al langer dan vandaag..
    o ja, zeker. dat gaat-ie in elk geval proberen. Maar om herkozen te worden heeft hij staten als Michigan, Wisconsin en Florida nodig. Die zijn imho gevoeliger voor wat er in hun portemonnaie gebeurt dan voor de afleidingsmanoeuvres van Trump.
  5. [verwijderd] 12 maart 2020 08:14
    De hele wereld 30 dagen in quarantaine. Dat zal de hele economie platleggen, maar dan is na 30 dagen over en zal de economie langzaam herstellen eventueel met overheid support. Het is nu alleen maar uitstellen en iedere land doet maar wat. Zo controleer je de ziekte niet. Het is nu net als onkruid. Zolang de wortels nog in de grond zit, blijft het terugkomen.
27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links