Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen herstellen door stimuleringshoop

Beurzen herstellen door stimuleringshoop

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen toonden dinsdag herstel na het bloedbad op de markten een dag eerder. De hoop op meer stimuleringsmaatregelen van overheden en centrale banken om de economische impact van het nieuwe coronavirus te beperken, gaf beleggers weer moed. Zo kondigde president Donald Trump aan met "verstrekkende" maatregelen te komen om de Amerikaanse economie te ondersteunen.

De AEX-index op Beursplein 5 dikte rond het middaguur 4,2 procent aan op 511,15 punten. De hoofdindex raakte maandag 7,7 procent kwijt en zakte voor het eerst sinds januari 2019 onder de 500-puntengrens. De MidKap won ook 4,2 procent, tot 771,04 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 4,3 procent. In Italië, waar de maatregelen om de coronacrisis te bestrijden werden uitgebreid tot het hele land, klom de beurs 3,2 procent. De hoofdindex in Milaan kelderde maandag 10 procent.

Alle 25 AEX-bedrijven gingen vooruit. Olie- en gasconcern Shell ging aan kop met een winst van 12 procent, na de koersval van ruim 17 procent een dag eerder. Concurrent BP won ruim 6 procent in Londen. In de MidKap steeg Basic-Fit 6,9 procent. De fitnessketen voerde zijn resultaten afgelopen jaar flink op. Volgens topman Rene Moos merkt het bedrijf nog weinig van het coronavirus.

Olieprijzen

Air France-KLM klom ruim 7 procent. De luchtvaartcombinatie vervoerde in februari bijna een kwart minder passagiers naar Azië vanwege het coronavirus. Ook op andere routes werden minder mensen vervoerd. KLM-baas Pieter Elbers waarschuwde dat de impact van het virus in maart groter is, omdat veel meer routes worden geraakt.

Deutsche Post DHL won 7 procent in Frankfurt. Het bedrijf profiteerde afgelopen jaar van kostenbesparingen bij de divisie voor post- en pakketbezorging in Duitsland en boekte fors meer winst. Voor dit jaar waarschuwde het concern wel voor de effecten van het coronavirus. In Amsterdam steeg PostNL 9 procent.

De olieprijzen veerden eveneens op na de crash van rond 25 procent op maandag. Een vat Amerikaanse olie steeg 9,9 procent in prijs tot 34,19 dollar en Brent werd 9,3 procent duurder op 37,55 dollar. De euro was 1,1346 dollar waard tegen 1,1463 dollar op een dag eerder.

Lees over dit aandeel ook

  1. 04 mei AEX scherpt record aan in belangrijke Fed-week
  2. 03 mei Beursupdate: AEX op Wall Street

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

53 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. TraderT123 10 maart 2020 12:10
    quote:

    Jetje1 schreef op 10 maart 2020 12:05:

    [...]

    Vandaag krijg je heel misschien gelijk.
    Maar voor de rest van de week denk ik niet :))
    Ik weet het ook niet zeker. Dat weet niemand, maar ik zet m'n geld in op een heel snel herstel van deze overdreven daling. The Great Discount noem ik het.
  2. [verwijderd] 10 maart 2020 12:10
    Hoelang heeft de vorige stimulering van de FED gewerkt om de rente 0,5 punten te verlangen .... Juist ja enkele uren !!! Wow

    Ze zullen zeker met 500 biljoen dollar over de brug moeten komen maar wat denk je dat goud dan gaat doen....kunnen ze die stijging met papiergoud dan nog onder controle houden ?
  3. Hugo44 10 maart 2020 12:18
    Stimuleren betekent meer geld dus uiteindelijk veel inflatie. Stimulering betekent ook dat slechte bedrijven gered gaan worden ipv failliet gaan. Het hele financiele stelsel drijft op te goedkoop geld. Dat aandelen en andere in waarde stijgen zegt dan niet zo veel, voor de gewone man is belangrijker wat zijn huis kost en wat hij verdient. Dat gaat vast niet navenant stijgen dus de meeste mensen zijn slechter af met dit beleid.
  4. [verwijderd] 10 maart 2020 12:22
    quote:

    timmetje83 schreef op 10 maart 2020 12:11:

    [...]

    Dit dus, kijk naar de koersen in februari, maart en april 2008 ook flinke oplevingen tot het keihard richting de bodem ging.
    Ja dat is zoals ze het spelletje spelen. Flink omlaag dan weer een beetje omhoog net genoeg zodat je in aandelen blijft zitten en dan weer flink omlaag etc etc totdat ze zover zijn gedaald dat je of met veel verlies moet verkopen of moet wachten of ze ooit ( komende 20 jr) nog omhoog zullen gaan.
  5. [verwijderd] 10 maart 2020 12:38
    het wordt eens tijd dat het manipuleren ( in vaktaal stimuleren) van fin. markten ophoudt. Waar is de grens tussen persoonlijke agenda's ( Trump) en het belang voor markten. Precies 1 dag na de februari expiratie breekt de hel los, alsof er toen ineens de coronauitbraak was. De markten worden zodanig beïnvloed dat je als buitenstaander met gezond verstand niet anders kunt denken dan dat het kunstmatig gestroomlijnd wordt en er van marktwerking geen sprake meer is. Stimulering van een economie doe je door te investeren in nieuwe ontwikkelingen, en niet door geld te creëren dat vervolgens in de beurskoersen geïnvesteerd wordt; dat dient een ander doel.
  6. z0n0p 10 maart 2020 12:38
    quote:

    Robin2020 schreef op 10 maart 2020 12:29:

    Dit gaat niet over het coronavirus of over olie. Dit gaat erover dat het hele FIAT geldsysteem naar de klote is. De S&P zit vol met zombie bedrijven die normaal gesproken allang failliet zouden zijn. Ook veel systeem banken zijn technisch allang failliet.
    Daar schuilt inderdaad het gevaar: het overslaan van het coronavirus van de mens op de economie (landen op slot) naar de financiele wereld (zombie bedrijven die defaulten). Juist in Zuid Europa veel zombie bedrijven die door de economische stand still tamelijk accuut gaan defaulten de komende weken. En dan met een zwaartepunt in een financieel labiel land als Italie waar de finaniele sector met plakband aan elkaar hangt.

    Het is volgens mij niet de olie, maar het spook van een financiele crisis die op de loer ligt. Banken gaan hard naar beneden.
53 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links