Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX lager richting jaareinde

AEX lager richting jaareinde

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging dinsdag licht omlaag. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine verliezen zien. Beleggers namen wat gas terug op de laatste dag van het sterke beursjaar 2019. In Amsterdam, Brussel, Parijs en Londen wordt nog een halve dag gehandeld. De beurzen in Frankfurt, Zürich en Milaan blijven op oudjaarsdag dicht. Op nieuwjaarsdag zijn alle Europese beurzen gesloten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent in de min op 605,01 punten. De hoofdindex stevent af op een jaarwinst van ongeveer 24 procent in 2019. Dat is het hoogste rendement sinds 2009. Vorig jaar werd nog een verlies geleden van 10 procent. In het afgelopen decennium boekte de AEX een winst van ruim 80 procent.

De MidKap bleef vrijwel onveranderd op 910,59 punten en koerst af op een jaarwinst van meer dan 38 procent. De beurzen in Parijs en Londen verloren tot 0,4 procent. De Franse CAC40-index en de Britse FTSE zijn in 2019 respectievelijk met ongeveer 26 procent en 12 procent gestegen.

Core Labs

Grootste daler bij de hoofdfondsen op het Damrak was vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield met een verlies van 1,1 procent. Biotechnoloog Galapagos voerde de schaarse stijgers aan met een winst van 0,6 procent. In de MidKap sloot kunstmestproducent OCI de rij met een min van 1 procent. Kabel- en telecombedrijf Altice Europe ging aan kop met een plus van 1,2 procent.

Op de lokale markt zakte Core Laboratories (Core Labs) ruim 6 procent. De in Amsterdam genoteerde Amerikaanse dienstverlener aan de olie- en gasindustrie heeft zijn winst- en omzetverwachting voor het vierde kwartaal verlaagd en snijdt in zijn dividenduitkeringen. Het bedrijf kampt met lastige marktomstandigheden.

Renault daalde 0,9 procent in Parijs. Voormalig topman Carlos Ghosn van de autobedrijven Renault en Nissan is uit Japan gevlucht en naar Libanon gevlogen. Ghosn wordt in Japan verdacht van fraude en volgend jaar zou zijn rechtszaak van start gaan. De euro noteerde op 1,1205 dollar tegen 1,1217 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,4 procent tot 61,43 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent minder op 66,44 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:12 Tech helpt AEX in het zadel
  2. 26 apr Beursupdate: AEX op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 31 december 2019 11:44
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 31 december 2019 11:08:

    Koop maar groot magnum champagne flessen in want in 2020 kan je ze elke week laten knallen .
    Wordt een ToPjaar op naar de 700 .
    Lepre Chaun hoort aan elkaar..

    "Iets van Folklore"

    Anders staat er: Leipe Harry..! ;))

5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links