Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Takeaway: na fusie met Scoober naar VK

Takeaway: na fusie met Scoober naar VK

AMSTERDAM (AFN) - Maaltijdbestelbedrijf Takeaway wil na de beoogde samenvoeging met zijn Britse branchegenoot Just Eat zijn bezorgdienst Scoober uitbreiden naar het Verenigd Koninkrijk. Dat laat de onderneming weten in een presentatie over het fusievoorstel. Rond Just Eat ontstond een overnamestrijd nadat techinvesteerder Prosus met een concurrerend overnamebod kwam.

De uitbreiding van Scoober naar het Verenigd Koninkrijk zou jaarlijks enkele tientallen miljoen euro's extra kosten. Tegelijkertijd verstevigt de stap de uitgangspositie van het fusiebedrijf voor verdere groei, betoogt Takeaway. Het bedrijf verwacht geen negatieve impact op het bedrag onder de streep, omdat met de uitbreiding van de bezorgdienst ook extra omzet bijkomt.

Takeaways fusievoorstel bestaat uit een aandelenruil, die in totaal circa 5 miljard pond waard zou zijn. Prosus deed onlangs een bod van 710 pence per aandeel, wat neerkomt op omgerekend circa 5,7 miljard euro. Ter verdediging van het eigen voorstel, wijst Takeaway op verdere strategische voordelen van een fusie met Just Eat. Zo zou dat laatste bedrijf zijn huidige vijf IT-platforms kunnen stroomlijnen na de fusie met Takeaway, wat tot kostenbesparingen zou opleveren.

Meer slagkracht

Volgens Prosus onderschat Takeaway hoe hoog de benodigde investeringen voor Just Eat zijn om te kunnen blijven concurreren de branche voor maaltijdbestellingen. Het Britse bedrijf zou met Prosus als eigenaar veel meer slagkracht hebben voor verdere technologische ontwikkeling, marketing en bezorgdiensten, stelt de techinvesteerder in een reactie.

Prosus onderstreept nogmaals de aantrekkelijkheid van het eigen bod. "Het bod van Prosus is het enige bod dat zekerheid van contant geld biedt aan Just Eat aandeelhouders tegen een aantrekkelijke en faire waarde."

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Beursblik: ING verhoogt koersdoel Just Eat Takeaway
  2. 17 apr Herhaling van zetten bij Just Eat Takeaway

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

JUST EAT TAKEAWAY

13,800 03 mei
+0,120 +0,88%
Premium

Herhaling van zetten bij Just Eat Takeaway

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links