Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street hoger op handelshoop en banencijfers

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden halverwege de vrijdag flink hoger. Beleggers verwerkten banencijfers, die duidelijk beter uitvielen dan verwacht. Ook was er positief nieuws over handelsgesprekken tussen China en de Verenigde Staten en kauwden handelaren na op bedrijfscijfers. Onder meer de in New York genoteerde Chinese webwinkelgigant Alibaba en de grote olieconcerns ExxonMobil en Chevron gaven een inkijkje in de financiële situatie. Fitnesstrackermaker Fitbit wordt overgenomen door Google.

De Dow-Jonesindex noteerde rond 18.30 uur (Nederlandse tijd) 1 procent hoger op 27.308 punten. De brede S&P 500 won 0,9 procent tot 3063 punten en technologiegraadmeter Nasdaq klom 0,9 procent tot 8365 punten. Voor de S&P was dat een recordstand.

De Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer en minister van Financiën Steven Mnuchin lieten weten een "constructief" telefoongesprek te hebben gevoerd met de Chinese vicepremier Liu He. Daarin zou goede voortgang zijn geboekt bij de uitwerking van het voorlopige handelsakkoord tussen de twee landen.

Sterkere banengroei

Volgens het ministerie van Arbeid kwamen er in oktober, afgezien van de landbouwsector, 128.000 banen bij in de Verenigde Staten. De banengroei was aanzienlijk sterker dan voorzien want economen hadden gemiddeld op 85.000 nieuwe banen gerekend. Het banenrapport speelt een belangrijke rol bij het rentebeleid van de Federal Reserve. Eerder deze week verlaagde de Fed de rente voor de derde keer dit jaar.

Fitbit sprong bijna 16 procent omhoog na de overnamedeal met Google ter waarde van 2,1 miljard dollar. Google-moeder Alphabet steeg 0,7 procent. Naar verluidt zou ook Facebook (min 0,1 procent) interesse hebben gehad in Fitbit.

Pinterest keldert

Alibaba maakte bekend dat de omzet in het afgelopen kwartaal fors is gegroeid door hogere online bestedingen van Chinese consumenten en meer gebruikers. De webwinkelreus steeg 0,6 procent. Digitaal prikbord Pinterest kelderde haast 17 procent door cijfers die niet in goede aarde vielen bij beleggers.

ExxonMobil (plus 2,6 procent) zag de winst op jaarbasis scherp dalen door de zwakkere olie- en gasprijzen, maar de productie werd opgevoerd. Branchegenoot Chevron boekte eveneens een duidelijk lagere winst, maar steeg een fractie.

Olieprijzen

Producent van onder meer shampoo en tandpasta Colgate-Palmolive (min 3,2 procent) boekte een hogere omzet. Farmaceut AbbVie scherpte zijn winstverwachting aan en kreeg er 2,7 procent bij.

De euro was 1,1162 dollar waard, tegen 1,1169 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,9 procent meer op 55,74 dollar. Brentolie werd 2,8 procent duurder op 61,27 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links