Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street sluit met verliezen

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag met verliezen de handel uitgegaan. Beleggers op Wall Street maakten zich opnieuw zorgen over hoe de Chinees-Amerikaanse handelsvete zich ontwikkelt.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,5 procent lager op 25.777,90 punten. De brede S&P 500 daalde 0,3 procent tot 2869,16 punten en technologiegraadmeter Nasdaq zakte eveneens 0,3 procent, tot 7826,95 punten.

Maandag oogde Wall Street nog enigszins opgelucht door een meer gematigde toon van president Donald Trump met betrekking tot de handelsstrijd met China. Voor het weekend bezigde Trump evenwel veel dreigende taal in de richting van Peking.

Opiatencrisis

Bij de bedrijven was er aandacht voor Johnson & Johnson (J&J). Een rechter in Oklahoma heeft bepaald dat J&J een boete moet betalen van 572 miljoen dollar omdat het medisch concern medeverantwoordelijk is voor de opiatencrisis in de Verenigde Staten. Dat bedrag is fors lager dan de eis van ruim 17 miljard dollar van de openbaar aanklager van Oklahoma. Beleggers reageerden opgelucht en het aandeel J&J ging 1,4 procent omhoog. J&J gaat wel in beroep tegen de boete.

De Amerikaanse tabaksfabrikanten Altria Group en Philip Morris International voeren daarnaast gesprekken over een fusie. Op de beurs zat de koers van Altria in eerste instantie flink in de lift door het nieuws. Later daalde het aandeel zo'n 4 procent. Het aandeel Philip Morris verloor bijna 8 procent.

Papa John's

Ook pizzaketen Papa John's (plus 9,5 procent) kon op belangstelling rekenen. Het bedrijf heeft president Rob Lynch van broodjesketen Arby's benoemd tot nieuwe bestuursvoorzitter en opvolger van topman Steve Ritchie. Papa John's heeft te maken met de activistische investeerder Starboard Value die aandringt op veranderingen bij de pizzaketen. Vorig jaar trad oprichter John Schnatter nog af bij Papa John's na een racismeschandaal.

De euro noteerde op 1,1089 dollar, even hoog als bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie klom 2,4 procent in prijs tot 54,92 dollar. Brentolie werd 1,3 procent duurder op op 58,48 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 augustus 2019 22:59
    quote:

    Erny schreef op 27 augustus 2019 22:34:

    "Voor het weekend bezigde Trump evenwel veel dreigende taal in de richting van Peking". Geen dreiging, hij heeft gewoon de importtarieven verhoogd.
    Is dat zo? was er niet iets met bedrijven uit China terughalen? Was er vervolgens niet een tweet dat China 2x telefonisch contact had gezocht? Bleek dat toen niet een leugen met als enig doel Wallstreet gerust te stellen?
    Het is onbegrijpelijk dat iemand deze man nog serieus neemt. De koers-uitslagen worden wel steeds kleiner.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links