Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Prestaties Fagron in regio VS wat minder'

AMSTERDAM (AFN) - Toeleverancier aan apotheken Fagron heeft het eerste halfjaar nagenoeg aan de verwachtingen voldaan. De prestaties in Noord-Amerika waren echter wel iets minder dan waar rekening mee werd gehouden, aldus kenners van KBC Securities in een rapport over de onderneming. ING kwam met een soortgelijke conclusie.

De omzet van Fagron in Noord-Amerika was met 69,9 miljoen euro, minder dan de 72,5 miljoen euro waar KBC rekening mee hield. Ook in Zuid-Amerika bleven de opbrengsten iets achter bij de verwachtingen. In Europa en andere markten waren de opbrengsten wel in lijn.

KBC wijst erop dat Fagron vasthoudt aan zijn omzetdoel voor de Amerikaanse fabriek in Wichita van 100 miljoen dollar in 2022. Wel merken de kenners op dat er een groot verschil is qua groei tussen het eerste en tweede kwartaal dit jaar. De eerste maanden van het jaar werd in de fabriek een groei van 21,9 procent op jaarbasis gerapporteerd. Dat was in het tweede kwartaal nog 11 procent. De kosten die met overnames gemoeid zijn verklaren volgens KBC de iets lagere winstmarge (rebitda).

Acquisities

ING stelt verder dat Fagron in staat is geweest de marges in Europa op peil te houden. Dat Fagron daarnaast een viertal acquisities bekendmaakte betekent ook goed nieuws voor de onderneming. ING wijst er ook dat het aandeel Fagron relatief laag stond voorafgaand aan de handelsupdate.

KBC handhaaft voor nu zijn koopadvies met een koersdoel van 18 euro. ING houdt vast aan zijn advies hold met een koersdoel van 18,50 euro. Het aandeel Fagron noteerde maandag omstreeks 09.30 uur 5,1 procent hoger op 15,66 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel Fagron licht
  2. 11 apr Indrukwekkende groei bij Fagron

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fagron

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Fagron

17,760 26 apr
+0,120 +0,68%
Premium

Indrukwekkende groei bij Fagron

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links