Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Risicobereidheid Takeaway verrassend'

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Dat maaltijdbestelsite Takeaway.com bereid is om flink te betalen voor de bundeling van krachten met de Britse branchegenoot Just Eat roept de nodige vraagtekens op. Kenners van Berenberg wijzen op de mogelijk gefronste wenkbrauwen bij aandeelhouders van Takeaway om een dergelijke premie te betalen voor de deal, terwijl ook de risicobereidheid van Takeaway als verrassend wordt bestempeld.

Berenberg vraag zich af of de prijs van 731 pence per aandeel Just Eat te rechtvaardigen valt. Vanuit het perspectief van Just Eat is de deal logischer. De Britten zitten zonder topman of -vrouw. Daarnaast kampt het bedrijf met een duidelijke concurrentiedruk. Just Eat staat tevens voor een groot investeringstraject om zijn bezorginfrastructuur te verbeteren.

Dit alles kan Just Eat geruster doen als onderdeel van een grotere geheel. Ook zijn er activisten bij de Britten aan boord die hier al tot opriepen. De kenners zijn echter verbaasd over de risico's die Takeaway bereid is te nemen. Een tegenbod is volgens Berenberg mogelijk, maar lijkt in dit stadium onwaarschijnlijk.

ING

Volgens kenners van ING is een deal vooral ingegeven door schaalvergroting. Voor aandeelhouders van Takeaway pakt de deal volgens de kenners gunstig uit omdat de prijs voor Just Eat relatief laag uitvalt. Ook Just Eat-aandeelhouders mogen volgens ING in hun handjes knijpen, omdat de deal een aantal strategische kwesties oplost. Volgens ING is er een grote kans dat de fusie zal slagen, ook omdat mededingingsautoriteiten niet dwars zullen liggen omdat de geografisch gezien weinig overlap is tussen de activiteiten van de bedrijven.

ING handhaafde zijn koopadvies op Takeaway met een koersdoel van 100 euro. Het aandeel van de maaltijdbestelsite stond maandag omstreeks 09.40 uur 4 procent hoger op 86,90 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Beursblik: ING verhoogt koersdoel Just Eat Takeaway
  2. 17 apr Herhaling van zetten bij Just Eat Takeaway

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

JUST EAT TAKEAWAY

13,800 03 mei
+0,120 +0,88%
Premium

Herhaling van zetten bij Just Eat Takeaway

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links