Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Renault negatiever over automarkt

PARIJS (AFN) - Renault verwacht dat wereldwijd de automarkt nog harder krimpt dan aanvankelijk werd aangenomen. De Franse autofabrikant stelt daarom zijn eigen vooruitzichten omtrent de verkopen naar beneden bij.

Het aantal verkochte personenauto's en kleine bedrijfsauto's neemt dit jaar wereldwijd met 3 procent af, verwacht Renault. Eerder werd nog gerekend op een krimp van 1,6 procent. Renault denkt daarom dat de eigen opbrengsten op hetzelfde niveau als vorig jaar liggen, terwijl het concern eerder nog uitging van omzetgroei.

Renault sloot de eerste zes maanden af met een omzet van een kleine 28,1 miljard euro, een daling van 6,4 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het concern verkocht vooral minder auto's in Turkije, Frankrijk en Argentinië. Ook de verkopen aan partnerbedrijven daalden, mede doordat activiteiten in Iran sinds augustus vorig zijn stilgelegd.

Nettowinst

Dat de automarkt door de afkoelende wereldeconomie en handelsspanningen een tandje terugschakelt, voelen meer autoconcerns. Zo kondigde Nissan een grootscheepse reorganisatie aan waarbij 12.500 banen verloren gaan, nadat de winst het eerste halfjaar was gekelderd. Ook samenwerkingspartner Renault voelt dit in de resultaten, aangezien het een belang van 43 procent in de Japanse autofabrikant heeft.

Onder de streep hield Renault iets meer dan 1 miljard euro over. Dat is bijna een halvering ten opzichte van de nettowinst van vorig jaar. Topman Thierry Bolloré vindt dat Renault op koers is gebleven in zwaarder dan verwachte marktomstandigheden. Het concern handhaaft dan ook zijn ambities op vlak van winstmarges.

Lees over dit aandeel ook

  1. 21 mrt ACEA: Europese autoverkoop verder omhoog
  2. 05 feb Elkann: "Stellantis niet op zoek naar fusie"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Renault

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 juli 2019 09:24
    De auto is 50 jaar lang het melkkoetje geweest, vooral voor de regeringen met ongelimiteerde belastingen , bekeuringen en accijns opbrengst.

    Tegenwoordig wordt dit allemaal ontmoedigd, een bestuurder wordt als een milieu crimineel beschouwd, en moet ook maar de subsidies opbrengen voor de E-auto's.
    Dit nog los van de uitstooteisen door de EU, die nauwelijks op een eerlijke manier haalbaar zijn.
    Lekker doorgaan maar, totdat we weer (met een lege maag) in de trekschuit zitten
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links