Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Kleine openingswinst voor Damrak'

'Kleine openingswinst voor Damrak'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal vrijdag waarschijnlijk met een kleine winst openen. Ook elders in Europa lijken de beurzen iets hoger te beginnen. Beleggers houden vooral de oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran in de gaten. Daarnaast blijft de Amerikaans-Chinese handelsvete boven de markt hangen.

De Europese chipbedrijven Infineon, STMicroelectronics en AMS staan in de schijnwerpers, nadat Broadcom zijn omzetverwachting voor heel het jaar stevig verlaagde. Het Amerikaanse chipconcern voorziet moeilijkheden vanwege de aanhoudende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak zullen de chipbedrijven ASML, ASMI en Besi mogelijk bewegen op het nieuws.

Roestvrijstaalbedrijf Aperam heeft kredietbeoordelaars S&P Global en Moody’s gevraagd om Aperam weg te halen uit hun ratingdiensten. Topman Timoteo Di Maulo verklaarde dat de ratingdiensten niet meer nodig zijn "gezien onze lage schuldenlast en de aard van de financieringsbehoeften".

Een van de grootste beursgangen

Het Belgische winkelvastgoedfonds Retail Estates heeft zijn portefeuille uitgebreid. Het in Brussel en Amsterdam genoteerde bedrijf heeft twee winkelpanden in het retailpark Alinau in het Belgische Libramont overgenomen van een particuliere belegger. Ze zijn verhuurd aan PointCarré en aan Hennes & Mauritz (H&M).

In Frankfurt gaat de aandacht uit naar Volkswagen. Het bedrijf wil zijn vrachtwagen- en bussendivisie, met de merken MAN en Scania, op vrijdag 28 juni naar de beurs brengen. De waardering moet liggen tussen de 13,5 miljard euro tot 16,5 miljard euro. Het zou daarmee een van de grootste beursgangen in Europa van dit jaar worden.

Gemengd slot

De Europese beurzen sloten donderdag gemengd. De AEX-index daalde 0,1 procent tot 555,85 punten, terwijl de MidKap 1,3 procent klom tot 779,20 punten. De beurzen in Londen en Parijs eindigden min of meer vlak. Frankfurt won 0,4 procent. Wall Street ging licht vooruit. De Dow-Jonesindex sloot 0,4 procent hoger op 26.106,77 punten. De brede S&P 500 steeg 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq klom 0,6 procent.

De euro was 1,1269 dollar waard, tegen 1,1274 dollar een dag eerder. De olieprijzen gingen licht omhoog na de sterke stijging op donderdag. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,1 procent in prijs tot 52,33 dollar. Brentolie werd 0,5 procent duurder op 61,63 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:07 AEX blijft dicht bij huis
  2. 09:14 AEX vlak geopend

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 juni 2019 08:47
    quote:

    Sunshine Band schreef op 14 juni 2019 08:34:

    [...]
    hoe lang zou jij over zo'n stuk doen? dan nog door een redactiecie en je bent zo een uur verder;-)

    "nagenoeg onveranderd" in de titel had wonderen gedaan, maar dat bekt niet
    ik zou het 'voorspellende' deel iig als laatst schrijven. En misschien iets minder stellig?
    'De beurs, het kan vriezen, het kan dooien maar laten we toch eens wat mogelijke verklaringen opgooien' als kop kan er tevens iedere dag op. Zonder ooit fout te zitten ;)

5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

910,53 11:18
-1,70 -0,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links