Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wisselend beeld op Europese beurzen

Wisselend beeld op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden donderdag overwegend in het groen. Beleggers verwerkten het rentebesluit van de Europese Centrale Bank. Die hield de rente gelijk en gaf aan dat dit langer zo zal blijven dan de ECB eerder als verwachting uit had gesproken. Daarnaast bleven de internationale handelsspanningen de gemoederen bezighouden.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na de opening van de beurzen op Wall Street 0,2 procent in de plus op 544,71 punten. De MidKap won 0,1 procent, tot 745,55 punten. De beurs in Parijs en Frankfurt daalden tot 0,3 procent, die in Londen dikte 0,6 procent aan.

De ECB verwacht dat de rente zeker tot en met de eerste helft van volgend jaar op het huidige, zeer lage niveau blijft staan. Eerder ging de centrale bank er van uit dat dit tot het einde van dit jaar zo zou zijn.

Renault

In Parijs kelderde Renault 6,2 procent. De Italiaans-Amerikaanse automaker Fiat Chrysler (plus 0,2 procent) heeft zijn voorstel om te fuseren met zijn Franse concurrent ingetrokken. De samenvoeging had de ondernemingen tot de op twee na grootste autofabrikant van de wereld gemaakt. Fiat Chrysler nam het besluit, nadat het bestuur van Renault de beslissing over de deal wilde uitstellen.

Speciaalchemiebedrijf DSM was de sterkste stijger in de AEX met een winst van 1,3 procent. ING (min 1 procent) kreeg een adviesverhoging van JPMorgan. De bank daalde evenwel na berichten dat Duitsland zich over een potentiële fusie tussen ING en Commerzbank buigt. Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield was de grootste daler met een verlies van 1,7 procent.

Vastgoed

WDP daalde 0,1 procent. Het vastgoedfonds gaat samen met VIB Vermögen de portefeuilles voor vastgoed in Duitsland uitbreiden. Euronext (min 0,2 procent) maakte bekend dat twee grote aandeelhouders van Oslo Børs het bod van de pan-Europese beursuitbater hebben geaccepteerd. De twee partijen hadden zich eerder achter het bod van Nasdaq geschaard.

De euro noteerde op 1,1264 dollar tegenover 1,1245 dollar een dag eerder. De olieprijzen veerden wat op na de zware koersval op woensdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent meer op 51,74 dollar. Brentolie werd 0,3 procent duurder op 60,82 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links