Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen Europa flink onderuit

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag met behoorlijke koersverliezen gesloten. Het escalerende Amerikaans-Chinese handelsconflict zorgde voor een negatief sentiment onder beleggers. Op het Damrak stond ArcelorMittal onder druk nadat het aankondigde zijn staalproductie in Europa te verlagen.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 1,5 procent lager op 540,87 punten. De MidKap zakte 2,1 procent tot 735,03 punten. De beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs leverden tot 1,7 procent in.

Alle 25 hoofdfondsen op het Damrak stonden in het rood. ArcelorMittal behoorde tot de grootste dalers met een verlies van ruim 4 procent en bereikte de laagste koers sinds juli 2016. De staalgigant heeft last van een zwakke vraag en import van goedkoop staal van buiten het continent. Het is al de tweede keer deze maand dat het concern de staalproductie verlaagt. Ook andere staalbedrijven in Europa gingen in navolging van ArcelorMittal omlaag. Het Duitse ThyssenKrupp zakte in Frankfurt 3,3 procent en Salzgitter leverde 1,4 procent in.

Altice Europe

Stijgers waren er evenmin bij de middelgrote fondsen. In de MidKap eindigde telecom- en kabelbedrijf Altice Europe onderaan met een min van 5,2 procent.

Esperite zakte 7,5 procent op de lokale markt. Het Poolse PBKM ziet na het boekenonderzoek af van een overname van vrijwel alle activiteiten van de stamceltak Cryo-Save van Esperite. Kardan kelderde 12,1 procent. De Israëlische investeerder leed afgelopen kwartaal een verlies. Dat kwam onder meer door negatieve wisselkoerseffecten.

Mediaset

In Frankfurt won ProSiebenSat.1 1,4 procent. Mediaset, het mediaconcern van Silvio Berlusconi, neemt een belang van bijna 10 procent in zijn Duitse branchegenoot. Mediaset daalde 0,6 procent in Milaan.

De euro was 1,1129 dollar waard tegenover 1,1179 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 3,1 procent tot 57,33 dollar. Brentolie werd 2 procent minder waard op 68,69 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 mei 2019 18:20

    Dat zie je verkeerd.

    Er is 1 kleuter, die ook een narcist is.

    Net als WOII geeft de narcist iemand anders de schuld.
    Begint een hetze, krijgt steun van mensen en van andere landen.

    China, Canada, Mexico en andere landen hebben politieke leiders, geen kleuters.

    De kleuter is gevaarlijk want de narcist wil ook zeggenschap hebben op Korea en Iran en iedereen die hem overschaduwd.

    Zolang journalisten niet objectief zijn en Amerika blijft kussen, dan blijft de handels oorlog voor altijd omdat niemand durft het te bestempelen als de hetze tegen... of de "jodenhaat" (in dit geval Chinahaat).

    Dankzij deze narcist, net als WOII, gaat het slecht met de economie.

6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links