Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BinckBank uitblinker op Damrak

BinckBank uitblinker op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel BinckBank was maandag een uitblinker op het Damrak na een overnamebod op de onlinebroker. De Amsterdamse aandelenbeurs ging aan het begin van de laatste volle beursweek van het jaar omlaag. Ook de meeste andere Europese beurzen verloren terrein na de forse koersverliezen op Wall Street van voor het weekeinde.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,5 procent in de min op 504,22 punten. De MidKap daalde ook 0,5 procent, tot 657,20 punten. De beursgraadmeters in Londen en Parijs verloren tot 0,3 procent. Frankfurt bleef vrijwel vlak.

BinckBank steeg bijna 29 procent bij de kleinere bedrijven. De onlinebroker heeft overeenstemming bereikt over een overname door het Deense Saxo Bank en raadt de aandeelhouders aan akkoord te gaan met de deal. Vrijdag bleek dat Saxo 6,35 euro per aandeel, inclusief dividend, wil betalen voor BinckBank. Daarmee wordt het bedrijf gewaardeerd op 424 miljoen euro.

Stijgers

Grootste daler bij de hoofdfondsen was biotechnoloog Galapagos met een verlies van 1,4 procent. Staalconcern ArcelorMittal voerde de stijgers aan met een winst van 0,8 procent. In de MidKap sloot maritiem oliedienstverlener SBM Offshore de rij met een min van 2,1 procent. BAM was koploper met een plus van 1,2 procent. De bouwer gaat opnieuw een groot kantorencomplex bouwen in Londen.

ForFarmers zakte 3,1 procent na een handelsupdate. Het veevoerbedrijf verwacht dat in heel 2018 het onderliggende bedrijfsresultaat een ,,geringe'' daling zal laten zien. Het bedrijf heeft dit jaar veel last gehad van de extreme hitte in juli en augustus.

Winstalarm

Webwinkel Asos kelderde 36 procent in Londen na een winstalarm en leed daarmee het grootste koersverlies ooit. Ook andere onlineverkopers stonden onder druk. Boohoo zakte 9 procent, Next verloor 3,1 procent en Zalando raakte 15 procent kwijt. In Stockholm daalde Hennes & Mauritz (H&M) 3 procent na een handelsupdate van de Zweedse kledingverkoper.

De euro was 1,1314 dollar waard, tegen 1,1298 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,1 procent tot 51,25 dollar. Brentolie noteerde vlak op 60,28 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:07 Bomvolle week voor de boeg
  2. 27 apr Tech helpt AEX in het zadel

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. franswillem 17 december 2018 09:36
    Wat een absurde kop.
    Kop dient te zijn: Daling Damrak zet zich voort.
    Sinds wanneer is Binck een belangrijk aandeel?

    De "aandelenmannetjes" zoals Kees de Kort die noemt komen niet verder dan dat de aandelen lekker goedkoop beginnen te worden zonder zich kennelijk te realiseren dat de mensen al belegd zijn.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links