Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING in schijnwerpers op Damrak

ING in schijnwerpers op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt dinsdag iets hoger te openen. Ook elders in Europa zullen de beurzen naar verwachting met kleine koersuitslagen beginnen. Veel aandacht zal in Amsterdam uitgaan naar ING dat bekendmaakte een megaschikking te hebben getroffen. Beleggers houden verder de ontwikkelingen op het internationale handelsvlak in de gaten en kijken uit naar de opening van de Amerikaanse beurzen. Ook de zorgen over de opkomende markten zorgen voor terughoudendheid.

ING trof een schikking met het Openbaar Ministerie (OM) in een onderzoek naar betrokkenheid bij witwaspraktijken. De financieel dienstverlener is akkoord gegaan met de betaling van een boete van 675 miljoen euro en een terugbetaling van 100 miljoen euro. ING erkende tekort te zijn geschoten bij het voorkomen van witwassen. JPMorgan verlaagde daarnaast het advies voor het aandeel.

Ook Unilever staat in het nieuws. De Duitse supermarktketen Kaufland haalt ongeveer 480 producenten van het levensmiddelenconcern uit de schappen. Reden is een geschil over inkoopprijzen. Volgens Kaufland zou Unilever de prijzen van zijn producten drastisch hebben verhoogd.

PostNL

PostNL zal mogelijk bewegen op het besluit van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Volgens het CBb is het postbedrijf geen dominante marktpartij en heeft het onterecht miljoenen aan kosten gemaakt door regels die zijn opgelegd over het bezorgen van brieven van andere partijen. De strengere regels die de Autoriteit Consument en Markt (ACM) eerder oplegde aan PostNL gelden daadoor met terugwerkende niet meer.

Luchtvaartmaatschappij KLM en pilotenvakbond VNV hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de piloten. De nieuwe cao bevat afspraken die de partijen op 1 mei al maakten. Daarbovenop is afgesproken dat werkdrukverlichting eerder ingaat.

Euro

De Europese beurzen sloten maandag verdeeld. De AEX-index klom 0,2 procent tot 559,78 punten en de MidKap steeg 1,1 procent tot 793,27 punten. De beursgraadmeters in Parijs en Londen eindigden tot 1 procent hoger. De beurs in Frankfurt verloor 0,1 procent. Op Wall Street bleven de beurzen gesloten vanwege de viering van Labor Day.

De euro was 1,1602 dollar waard, tegen 1,1622 dollar op maandag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent duurder op 70,10 dollar. De prijs van Brentolie daalde 0,1 procent tot 78,04 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
ING

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Peak 5 september 2018 13:03
    En zou het iemand verbazen als er zomaar nog eens n instantie in de VS geld ruikt en een boete komt opleggen ?..
    Moest je nou wel of niet een Bonus heer Hamers ? Beetje genoeg van dat weifelende gedrag hierover en inzake risico management. Wat is nou belangrijker voor u ? Bestuurder onwaardig dit. Ga maar even thuisbankieren voortaan ofzo..
  2. Peak 5 september 2018 13:13
    Waar kan ik nu nog heen met m'n schamele rekeningetje? ABN ? daar slaan de bestuurders elkaar (geheel terecht) de tent uit.. Rabo heeft drugskartels op bezoek in de VS en heeft jarenlang doping races op de fiets door Frankrijk gefinancierd en ondertussen nog de zilvermarktprijs verknold.. Turkse bank heb ik nog niet gehad.. Maar ja, waar kom je dan in terecht ?.
    Kan ik niet bij de toezichthouder zelf een rekeningetje krijgen ? Ik wil een volstrekt transparante Klaas Knot pakketrekening zonder verborgen kosten Grrrmmpfff.......
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 26 apr
    882,63
    +1,42% +12,36
  2. ING Groep 26 apr
    14,910
    +1,47% +0,216

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links