Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tesla afgestraft op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York schommelden woensdag halverwege de handel dicht bij de slotstanden van een dag eerder. Enkele bedrijven in de technologiesector moesten het na de zware verliezen van dinsdag opnieuw ontgelden. Vooral maker van elektrische auto's Tesla kreeg een flinke knauw. Beleggers verwerken verder cijfers over de Amerikaanse economie en wat bedrijfsresultaten.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,4 procent hoger op 23.948 punten. De breder samengestelde S&P 500 steeg 0,1 procent tot 2615 punten. Technologiebeurs Nasdaq zakte 0,4 procent tot 6979 punten.

Tesla verloor ruim 7 procent van zijn waarde. Het bedrijf kreeg een verlaging van zijn kredietwaardigheid door Moody's aan de broek door zorgen over de kaspositie en de achterblijvende productie. Verder werd bekend dat vorige week bij een ongeluk met een Tesla een dode is gevallen. Volgens de maker van elektrische auto's is nog onduidelijk of het systeem voor deels autonoom rijden aanstond en wat de oorzaak is. De Amerikaanse autoriteiten onderzoeken de crash.

Amazon

Bij de grote techbedrijven sprong verder vooral het verlies van Amazon in het oog. De webwinkelgigant zakte 4,8 procent. Verder verloren Netflix en de chipmakers Intel en Nvidia tot 4 procent. Facebook won 1,3 procent. Inmiddels hebben drie gebruikers van Facebook een rechtszaak aangespannen tegen het bedrijf over schending van privacy. Facebook kondigde verder aan zijn privacy-instellingen beter zichtbaar te maken.n

Verder zakte technologiebedrijf BlackBerry 1 procent ondanks cijfers die beter waren dan verwacht. Ook voor drogisterijketen Walgreens Boots Alliance (plus 1,6 procent) presenteerde meevallende resultaten en verwachtingen. Sport- en yogakledingmaker Lululemon Athletica sprong bijna 11 procent vooruit dankzij sterke omzetcijfers.

De euro was 1,23,33 dollar waard, tegen 1,2349 dollar eerder op de dag bij het sluiten van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 1,8 procent goedkoper op 64,11 dollar. Brentolie zakte 1,4 procent in prijs en werd verhandeld voor 69,16 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links