Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Philips helpt radioloog bij dataverwerking

AMSTERDAM (AFN) - Philips presenteert dit weekeinde op een congres voor radiologen in Chicago nieuwe beeldvormingsapparaten. Daarnaast laat het bedrijf technologie zien die artsen helpt met behulp van kunstmatige intelligentie uit bergen data snel de juiste diagnose te stellen.

De nieuwe apparaten voorzien artsen van nauwkeurigere beelden, en bieden daarnaast patiënten meer comfort. Zo wordt een nieuwe MRI-scanner geïntroduceerd die sneller en preciezer werkt. Daardoor hoeft een patiënt minder lang stil te liggen in een omgeving met veel lawaai.

Ook komt het bedrijf met een echo-apparaat dat volgens topman Frans van Houten ,,bijna levensechte beelden'' maakt van foetussen. ,,Die technologie levert niet alleen een mooier plaatje op, maar helpt de radioloog ook te interpreteren wat er te zien is.''

Op maat

Dat laatste wordt volgens de topman steeds belangrijker. Ziekenhuizen ,,verdrinken'' volgens hem in data. ,,Kunstmatige intelligentie kan helpen uit al die data toch de juiste conclusie te trekken, en bijvoorbeeld patronen te ontdekken. Zo kan je de juiste behandeling bepalen voor elk type mens.''

Daarbij speelt beeldvorming een rol, maar bijvoorbeeld ook genetische factoren, de familiegeschiedenis van de patiënt en laboratoriumtests. Door al die factoren met behulp van kunstmatige intelligentie bijeen te brengen kan de zorg beter en efficiënter worden, en meer op maat.

Voorsprong

In tegenstelling tot rivalen als Siemens en General Electric heeft Philips ook instrumenten in huis, zoals slimme katheters voor vooral de behandeling van hart- en vaatziekten. Daarvoor nam het twee Amerikaanse bedrijven over, Volcano in 2015 en Spectranetics eerder dit jaar.

Dat Philips totaalpakketten kan leveren met ook instrumenten en software, geeft het bedrijf volgens Van Houten een voorsprong op de concurrentie. Hij zei dat het bedrijf blijft kijken naar acquisities waarmee het zijn productaanbod completer kan maken, vooral op het gebied van software.

Vrijdag nog werd de overname van Analytical Informatics aangekondigd. Die Amerikaanse start-up maakt software op het gebied van radiologisch onderzoek.

Lees over dit aandeel ook

  1. 26 apr Slotcall: AEX met een knaller Koningsnacht in en beursgang CVC om van te smullen
  2. 29 jan Toch enkele lichtpuntjes zichtbaar bij veelgeplaagd Philips

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Philips Koninklijke

19,745 26 apr
+0,480 +2,49%
Premium

Toch enkele lichtpuntjes zichtbaar bij veelgeplaagd Philips

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links