Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

EK voetbal stuwt omzet Puma

HERZOGENAURACH (AFN/DPA) - De sportartikelen van Puma vonden afgelopen kwartaal mede door het afgelopen EK voetbal in Frankrijk gretig aftrek. Uit de cijfers van het Duitse sportmerk bleek dat de omzet in de drie maanden tot juli 13 procent hoger is uitgevallen dan een jaar eerder.

Traditiegetrouw weten sportmerken als Puma, maar ook concurrenten Adidas en Nike te profiteren van grote sportevenementen en vooral eindrondes bij het voetbal. Puma sponsorde bij het EK vijf teams, maar kwam negatief in het nieuws doordat de tricots van het merk niet door de trekproef kwamen in de wedstrijd tussen Frankrijk en Zwitserland. Meerdere Puma-shirts van de Zwitsers werden tijdens het duel kapotgetrokken. Kenners menen echter dat dit geen effect heeft gehad op de resultaten.

De kwartaalomzet van Puma kwam uit op 827 miljoen euro. Het operationele resultaat (ebit) viel 75 procent hoger uit op 12 miljoen euro. Onder de streep hield Puma 1,6 miljoen euro over, waar een jaar eerder nog een verlies van 3,3 miljoen euro in de boeken werd gezet.

Reclamecampagne

Naast de sportieve prestaties profiteert het concern naar eigen zeggen ook van de reclamecampagne met sterren als Rihanna en Kylie Jenner die de verkoop van de vrouwenlijn een boost geven. Ook kijkt het bedrijf uit naar de Olympische Spelen die volgende week beginnen. De Jamaicaanse topatleet Usain Bolt is daarbij een van de belangrijkste ambassadeurs van het sportmerk.

Voor het hele jaar voorziet Puma een omzetgroei van 7 tot 9 procent waarbij het bedrijfsresultaat tussen 115 miljoen en 125 miljoen euro zal uitvallen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PUMA SE

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

PUMA SE

50,640 13 mei
-0,180 -0,35%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links