Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

General Motors behaalt hoogste winst ooit

General Motors behaalt hoogste winst ooit

DETROIT (AFN) - Het Amerikaanse autoconcern General Motors (GM) heeft in 2015 de hoogste winst uit zijn geschiedenis in de boeken gezet. GM profiteerde vooral van een sterke verkoop op de Amerikaanse markt, maakte de in 1908 opgerichte grootste autofabrikant van de Verenigde Staten woensdag bekend.

Het nettoresultaat bedroeg 9,7 miljard dollar (8,9 miljard euro). De winst in Noord-Amerika bereikte dankzij gestegen verkopen van suv's en pickups het hoogste niveau ooit, terwijl bij de moeizaam lopende activiteiten in Europa het verlies werd teruggedrongen. De omzet zakte naar 152,4 miljard dollar. Maar dat kwam door negatieve wisselkoerseffecten. Als die buiten beschouwing worden gelaten was de omzet juist fors gestegen in vergelijking met 2014.

GM-bestuursvoorzitter Mary Barra stelde dat het concern op veel fronten een sterk jaar heeft gedraaid. GM verhoogt het dividend en gaat meer eigen aandelen inkopen.

De Amerikaanse rivaal Ford Motor maakte onlangs bekend eveneens een recordwinst te hebben gehaald in 2015. Ook Ford wist flink te profiteren van een sterke verkoop op de thuismarkt.

Lees over dit aandeel ook

  1. 23 apr General Motors verhoogt outlook
  2. 30 jan GM weet impact stakingen op te vangen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
General Motors Company

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Haiko 3 februari 2016 18:48
    Ik ben altijd verbijsterd van de commentaar die soms gegeven wordt. Ik hoor altijd hoe dom en arrogant die Amerikanen zijn, enz. maar als ik dit allemaal lees denk ik dat de pot de ketel verwijdt........

    The facts are:
    Volkswagen has a 2.1% marketshare of the US market (http://www.edmunds.com/industry-center/data/market-share-by-manufacturer.html). So, the impact on what VW had on Ford and GM's sales is very limited. The price at the pump (currently $1.50/gallon) and the improved economy impacted the record sales numbers, not the "American lead witch hunt on VW".
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

General Motors Company

43,090 28 mei
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links