Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Solvay onderzoekt verkoop onderdeel'

BRUSSEL (AFN) - Het Belgische chemieconcern Solvay onderzoekt de mogelijkheden voor een verkoop van Acetow, een dochterbedrijf dat vezels maakt die verwerkt worden in onder meer sigarettenfilters. Het onderdeel zou rond de 1,4 miljard euro kunnen opbrengen, meldde persbureau Bloomberg zondag op gezag van ingewijden.

Net als de Nederlandse branchegenoot DSM is het Belgische bedrijf bezig zijn activiteiten te stroomlijnen. Het wil zich met name toeleggen op de productie van hoogwaardige kunststoffen voor bijvoorbeeld auto's, vliegtuigen en consumentenelektronica.

Solvay zou de zakenbanken Goldman Sachs en Credit Suisse hebben ingeschakeld als adivseurs bij een eventuele verkoop van Acetow. Het goed renderende dochterbedrijf was vorig jaar goed voor een jaaromzet van 658 miljoen euro, op een totaal van een kleine 10 miljard euro voor heel Solvay.

Mocht het lukken het onderdeel te verkopen, wordt de opbrengst waarschijnlijk deels geïnvesteerd in overnames die bijdragen aan de strategische ontwikkeling die topman Jean-Pierre Clamadieu voor ogen heeft. Mogelijk volgen in een later stadium meer desinvesteringen, aldus de bronnen die Bloomberg heeft geraadpleegd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM FIRMENICH AG
Solvay

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links