Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Natuurgeweld aanslag op winst Munich Re

Natuurgeweld aanslag op winst Munich Re

MÜNCHEN (AFN) - Herverzekeraar Munich Re heeft het jaar 2011 ondanks al het natuurgeweld toch nog met winst kunnen afsluiten. De winst van 0,71 miljard euro was wel beduidend lager dan de 2,43 miljard euro winst die een jaar eerder werd behaald, maar toch was het bedrijf tevreden.

De schadelast was vorig jaar buitengewoon groot. Dat had te maken met een aantal zware aardbevingen en ander natuurrampen. De aardbevingen in Japan en Nieuw-Zeeland alleen al leverden elk een kostenpost op van rond de 1,5 miljard euro.

,,Een jaar als 2011 hebben wij nog niet eerder meegemaakt. Buitengewone schadelasten door natuurgeweld en daarbovenop nog de financiële crisis die na een licht herstel in 2009 en 2010 nu weer is opgelaaid'', zei financieel topman Jörg Schneider bij de presentatie van de voorlopige cijfers. Hij vond het dan ook opmerkelijk dat toch nog winst is behaald.

Voor 2012 verwacht de herverzekeraar bij een doorsnee schadelast een beduidend beter resultaat, dat weer in de buurt komt van het niveau van de jaren vóór 2011.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links